Kategoriler
Sosyal

Wikipedia bağlantılarını güncelledi

Dünyanın en büyük sözlüğü olarak bilinen Wikipedia ülkemizde halen erişime kapalı durumda.

Bildiğiniz gibi erişim engelinin sebebi olarak yanıltıcı içerikler gösterilmişti. Dünyada halen milyonlarca kullanıcısı bulunan sözlük, ülkemizde de çok popüler durumda. Sözlüğün ülkemizde erişime kapatılmasından sonra birçok kampanya başlatılmıştı. Wikipedia tarafından geçtiğimiz günlerde kullanıcıları sevindirecek bir haber yapıldı. Bildiğiniz gibi sözlükte kullanıcıların sayfaları düzenleme yetkisi bulunuyordu. Bu yetki nedeniyle bazı kullanıcılar sözlüğü kötü niyetli olarak kullanabiliyorlar.

wikipedia-kirik-link-guncellemesi

Wikipedia, 9 milyondan fazla bağlantıyı güncellediğini duyurdu!

Sözlük tarafından yapılan duyuruya göre, editörler hatalı sayfaları düzeltmek için büyük uğraş gösteriyor. Yapılan duyuruya göre kullanıcıların bilgiyi doğrulaması için sayfa altında bulunan kaynak linklerine göz atması gerekiyor. Yani sözlükte bir şey aradığınızda doğruluğundan emin olmak için sayfa altında bulunan kaynaklara mutlaka bakın.

Kaynak linkler doğruluğu teyit etmenin dışında,o konu hakkında daha detaylı bilgilere erişmenizi sağlıyor. Tabi burada önemli olan o bağlantıların aktif olması. İşte editörler 9 milyondan fazla bağlantıyı güncellemeyi başardı. Sözlüğün böyle bir güncellemeyi yapması  bilgiye olan güvenin artması yönünden oldukça önemli. Wikipedia’nın ülkemizde ne zaman aktif hale geleceği hakkında bir bilgi yok. Sözlük ile devlet arasında herhangi bir görüşmenin olup olmadığını da bilmiyoruz. Umarız gerekli görüşmeler sağlanır ve ilgili problemler çözülerek sözlük kullanıma açılır.

Wikipedia engeli her an kalkabilir haberimizi ilgili bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir