Kategoriler
Donanım Haberleri

Yönlendirici cihaz kullanıcıları dikkat!

Günlük hayatta birçok ev ve iş yerinde yönlendirici cihazlar kullanılıyor. Peki yönlendirici cihazların güvenli olmadığını biliyor musunuz ?

Ağ cihazları, günümüzde yardımcı teknoloji ürünleri arasında yer alıyor. Ancak yapılan bir araştırmaya göre bu cihazlarda ortalama 186 güvenlik açığının olduğu tespit edildi. Modemlerin yetersiz geldiği alanlarda ve kablosuz internetten faydalanmak isteyen masaüstü bilgisayar kullanıcıları bu cihazları tercih ediyor.  Genelde üretici firmalar tarafından güncelleme desteği sağlanmayan ağ cihazları hakkında American Consumer platformu tarafından bir araştırma yapılmış. Yapılan araştırma sonucunda incelenen cihazlarda ortalama olarak 180 güvenlik açığının olduğu belirlenmiş.

securtiy-it-siber-guvenlik

Yönlendirici cihazların genellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde sıkça kullanıldığı biliniyor. Yapılan araştırmada da bu ülkelerde kullanılan cihazlar ele alınmış. Araştırmada incelenen markalar ise Asus, AVM, Belkin, Cerio, D-Link, Linksys TrendNet, NetGear, Sierra Wireless, TP-Link, Yamaha ve Zyxel  olarak açıklanmış. Bu markalarda bulunan güvenlik açıklarının oldukça ciddi olduğu belirtilmiş. Kablosuz modemler ve yönlendiricilerde bu tür güvenlik açıklarının olduğu biliniyordu. Ancak son yıllarda güvenlik risklerinin arttığını düşündüğümüzde bu konunun  ciddiyetinin önemli olduğunu söylemek gerek. Eğer evinizde ağ cihazlarından birini kullanıyorsanız mutlaka güncelleme olup olmadığını kontrol ediniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir