Kategoriler
Sosyal

Twitter kan kaybetmeye başladı

Twitter’dan gelen son haberlere göre son çeyrek maddi raporunu açıkladı. Wall Street gelir beklentileri belli düzeyde aşılsa da, sosyal medya devi, yeni bir mücadele planı geliştirmek zorunda.

Güç kaybeden Twitter, olumsuz gelişmelerin hayli can sıkıcı bir durum olduğunun altını çizdi. Analist tahminlerinin aksine, sosyal medya hizmeti geçen çeyrekte Wall Street’in yapmış olduğu tahminlerinden 37 milyon dolar fazla gelir elde etmeyi başardığı görünüyor. Fakat diğer birinci çeyrekte ise gelirlerinden 26 milyon dolar fazla gerçekleşti ve toplamda 574 milyon dolara ulaşıldı. açıklamıştı. Kısacası hisse başına yaklaşık 12 sentlik bir kar elde edildiği gelen iddialar arasında.

Bir yıldır değişen bir şey yok

Buna ek olarak şirket halihazırda 328 milyon kullanıcıya sahip. Ancak sorunlar bitmiyor. Söz konusu rakam, Twitter’ın son çeyrekte bildirdiği rakamla aynı. Fakat uzmanların açıklamasına göre, servisin giderek düşen popülerliğinin düştüğünü son iki yıldır ise yeni kullanıcıları toplamak konusunda çok başarısız olduklarını açıkladı.

Artık çok daha fazla rakip olduğu Çinli Weibo ivme kazanmaya devam ettiğini Geçtiğimiz Ekim ayında ise  Weibo’nun pazar payı 11.35 milyar dolara çıktı. Geçen aylarda sosyal medya servisi gelir olarak eski gücüne ulaşmak yolunda adım atsa da artık eski kullanıcıların sayısı bir türlü açamadı ve halen yerinde saymaya devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir