Kategoriler
Nasıl yapılır

Telefondan facebook arkadaş listesi nasıl gizlenir?

Facebook sanal bir âlem olsa bile artık yaşamımızın bir parçası durumuna geldi. Bir anlamda özel yaşam gibi Facebook’ta gizlilik durumu insanlar için önem arz eden bir mesele.

İlk olarak profil sayfasından bireyler fotoğraflarının gizliliğini önemsediği gibi arkadaşlarının ve listelerinin gizliliğine de önem vermektedir. Peki, Telefondan Facebook Arkadaş Listesi Nasıl Gizlenir?

 

Facebook üzerinde yer alan Arkadaşlar bölümünde arkadaş Listesiyle takip Ettiklerin ve takipçiler alanları yer almaktadır. Facebook Arkadaş Listesi Gizliliği kısmında tüm bunları Herkese Açık, Arkadaşlar, Sadece Ben, Özel ya da sizin yaptığınız gruplara görünür yapabilir ya da gizleyebilirsiniz.

Facebook üzerinden arkadaş listesini gizlemek için “Sadece Ben” kısmını işaretlerseniz Facebook arkadaş listeniz gizli olur ve bir tek size görünür olur.

Facebookta arkadaşları gizleme

  • Facebook’a giriş yapmanızın ardından üst bölümde yer alan Adınıza tıklayarak Profil sayfanıza erişin.
  • Facebook Profilinizde yer alan kapak fotoğrafınızın alt kısmında yer alan menüde Arkadaşlar sekmesine gelin.
  • Açılan Arkadaşlar bölümünde sağ üst köşede yer alan kaleme benzer şekildeki butona tıklayarak “Gizliliği Düzenle” bölümünü seçin.
  • Açılan “Gizliliği Düzenleme” kısmında Arkadaşlar Listesi, Takip Ettiğiniz kişiler ile sizi takip edenler için yan kısımdaki seçenek menüsünden “Sadece Ben” alanını işaretleyin

Mobilden Nasıl Yapılır?

Facebook’ta arkadaş listesi gizleme uygulamasını android ve ios ile diğer işletim sistemine sahip olan mobil cihazlardan da gerçekleştirebilirsiniz. Mobil sisteminizden arkadaşlar listenizi gizleyebilmek için telefonunuzda yer alan web tarayıcıları (chrome, mozilla ve safari gibi.) aracılığıyla facebook adresine erişerek adrese giriş yapın ve kullanıcı adıyla şifrenizi kullanarak sayfaya girin.

Açılan Facebook penceresinde Facebook menü simgesini seçin. Açılan bölümden isminize dokunun ve profil sayfanıza erişin. Profil sayfanızda bulunan Arkadaşlar menüsünü seçin. Açılan pencerede Herkese Açık yazısını seçin ve menü kısmından Sadece Ben seçeneğini işaretleyin.

[affiliate_news id=”6687″]

THN teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.