Kategoriler
Sosyal

Trump, twitter’ın maskesini çıkarmak için araştırma başlattı

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, ajanslarından birinin bir Kozluk öncesi Twitter hesabının arkasındaki kişilerin kimliklerini ortaya çıkarma girişimine yönelik bir iç soruşturma başlattı. The Wall Street Journal raporları, tarafından soruşturma doğrulandı.

Soruşturma, ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği (CBP) tarafından Twitter’ya gönderilen 14 Mart’taki bir davadan kaynaklanıyor. Çağrılar, karşılık gelen bir Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri çalışanı görüşlerini yansıtan bir Twitter hesabı olan @alt_USCIS’in operatörlerini tanımlamak için kullanılabilecek bilgi istedi. Çeşitli Twitter hesaplarında anti-Trump grupları tarafından yapılan eleştiri bu soruşturma kapsamına girebilecek.

Twitter , Nisan ayında federal bir dava ile siparişe itiraz ederek, Gümrük ajansının bu tür bilgileri talep etme yetkisini sorguladı. Dava, ayrıca, @alt_USCIS’in arkasındaki kullanıcıların belirlenmesinin, söz konusu hesabın konuşmasında ve hükümet politikalarına ses karşılamak için çıkarılan diğer birçok ‘alternatif ajans’ hesaplarında ciddi bir ılımlı etkisi olacağı konusunda uyarıda bulundu. “DHS, Twitter’ın davanın açılmasından bir gün sonra davetleri iptal etti. Trump twitter davası sonucu konusu sosyal medyada yankı bulması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir