Kategoriler
Sosyal

Sosyal medya satışları artıyor

Sosyal medya platformları günümüzde binlerce kişinin satış kanalı haline gelmiş durumda. Türkiye’de yaklaşık olarak 51 milyon sosyal medya kullanıcısının olduğu biliniyor. Akıllı telefonu olan 44 milyon kişinin ise sosyal medya uygulaması kullandığı biliniyor. Türkiye’de yapılan araştırmaya göre popüler medya siteleri üzerinden satış yapan kişilerin sayısının 1 milyondan fazla olduğu açıklandı. Satış yapanların ise %58’inin kadın olduğu belirtildi.

Araştırma Ajans Press tarafından yapıldı. Yapılan araştırmada satışların %86’sının ürünlerden oluştuğu, geriye kalan %14’ün ise hizmet amaçlı olduğu belirtildi. Araştırmada dikkat çeken unsurlardan biri ise kadınların erkeklere göre daha aktif olduğu durumu. Yine yapılan araştırmaya göre bir yıl içerisinde sosyal platformlar ile ilgili toplam 110 bin 710 haber yapıldığı, bu haberler içerisinde en çok haberi yapılan platformun ise Twitter olduğu belirtildi. Yine Türkiye’de yapılan sosyal platform satışlarının ortalama tutarının 127 TL olduğu açıklandı. Ayrıca yine satış yapanların %22’sinin ek iş olarak el emeği ürünleri sattığı belirlendi.  Genel anlamda veriler incelendiğinde ise sosyal medyada yapılan ticaretin son 5 yıl içerisinde 10 kat büyüdüğü ortaya çıktı. Ajans Press tarafından yapılan açıklamaya göre dünya genelinde ise ticaret hacminin 50 milyar dolar seviyelerinde olduğu belirtildi. 2021 yılında ise bu rakamın 165 milyar dolardan fazla olacağı tahmin ediliyor.

 

“Sosyal medya satışları artıyor” için bir yanıt

Sosyal medya her geçen gün daha popüler olacak. Satışlar zamanla daha da artacaktir. Herkes en az 2 medya platformuna üye Türkiye’de

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir