Kategoriler
İnceleme

Galaxy Note 9 – iPhone XS Max Karşılaştırması

Galaxy Note 9 – iPhone XS Max Karşılaştırması konumuzda sizlerle birlikteyiz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde  Apple yeni iPhone modellerini tanıttı. Üç yeni model içerisinde en dikkat çeken telefon ise iPhone XS Max modeli oldu. Geçtiğimiz ay içerisinde Samsung’un tanıtımını yaptığı Galaxy Note 9 modeli oldukça ilgi görüştü. Akıllı telefon kullanıcıları iki telefon arasındaki farkı merak ediyor. Peki hangi telefon daha üstün durumda ? Birlikte inceleyerek buna karar vermek istedik.

Galaxy-Note-9-iPhone-XS-Max-karsilastirmasi

 

Galaxy-Note-9-iPhone-XS-Max-karsilastirmasi

Karşılaştırmamıza temel özellikler ile başlıyoruz. Galaxy Note 9‘da 6.4 inç bir ekran bulunuyor. iPhone XS Max‘de ise 6.5 inç ekran tercih edilmiş. Bu durumda Apple’ın daha büyük bir ekran kullandığı ortaya çıkıyor. Ayrıca akıllı telefon pazarında kullanılan en büyük ekran olduğunu söylemek gerekiyor. Ekran / Gövde Oranı açısından da 85.14 ile üstün durumda.

Ağırlık açısından değerlendirecek olursak hemen hemen yakın sonuçlar olduğunu görüyoruz. Kamera çözünürlüğü her iki telefonda da aynı. Arka kamerada 12 MP tercih edilmiş. Telefonları Ramleri baz alarak karşılaştırdığımızda ise Note 9‘un 6 GB Ram’e, iPhone XS Max‘in ise 4 GB Ram’e sahip olduğunu belirtmek gerek. Çekirdek açısından da yine Samsung 8 çekirdek tercih ederken, Apple 6 çekirdek kullanmış.

 

Galaxy-Note-9-iPhone-XS-Max-karsilastirmasi-2

Telefonların ön kamerasını inceleyecek olursak, Note 9‘un 8 MP ve  iPhone XS Max‘in ise 7 MP ön kameraya sahip olduklarını görüyoruz. Çözünürlük açısından Samsung yine daha iyi değerlere sahip diyebiliriz. Ancak FPS Değerini baz aldığımızda ise Apple‘ın 60 fps ile çekim yapabildiği görülüyor. Ön kamerada diyafram açıklığı oranları arasında da farklar bulunuyor.

 

Galaxy-Note-9-iPhone-XS-Max-karsilastirmasi-3

Telefonları temel donanımları açısından incelediğimizde Galaxy Note 9’un Samsung Exynos 9 Series 9810 işlemci kullandığını, Apple’ın ise henüz yeni geliştirmiş olduğu Apple A12 Bionic işlemciye sahip olduğunu görüyoruz. Geliştiriciler dün akşam tanıtılan A12 Bionic işlemcinin daha üstün olduğunu belirttiler. Bu konuda farklı görüşler mevcut.

 

Galaxy-Note-9-iPhone-XS-Max-karsilastirmasi-4

Her iki telefonun da suya ve toza dayanıklı olduğunu görüyoruz. İki konuda da seviyelerin aynı olduğunu söylemek gerekir. Apple tanıtımında telefonun 2 metre civarında suya dayanıklı olduğu  hatta portakal suyu gibi farklı sıvı testlerini de yaptıklarını belirtmişlerdi.

Böylelikle Galaxy Note 9 – iPhone XS Max Karşılaştırması’nı tamamlamış olduk. Her iki telefonun da üst seviye olduğunu söylemek gerek. İnce ayrıntılar seçim yapmanızda belirleyici olacaktır. Ayrıca yeni Apple fiyatlarını anlattığımız  iPhone fiyatlarına zam yapıldı! konumuzu inceleyebilirsiniz.

“Galaxy Note 9 – iPhone XS Max Karşılaştırması” için 2 yanıt

Teşekkürler, güzel bir Note 9 ve iPhone XS Max karşılaştırması olmuş. Benim imkanım olsa Apple alırdım. Samsung kullanamıyorum. Ayrıca işlemci olarak Apple’ın A12 Bionic işlemcisi çok iyi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir