Kategoriler
Sosyal

Snapchat’ın durumu kötüye gidiyor

Edinilen bilgiye göre Snapchat ciddi şekilde zarar etmeye başladı. Şirket yetkililerinden her hangi bir açıklama gelmezken Snapchat’ın alıcılarıyla görüştüğü yönünde bilgiler var.

Dünyanın en çok kullanılan ağlarından olan birisi olamayı kazanan ve başaran Snapchat uygulaması, son dönemde Facebook tarafından kopyalanan özelliklerle sıkıntıya girmişti. Tahtından indirilen ve bu kötü gidişatına bir türlü dur diyemeyen snapchat bir darbede, Spectacles isimli gözlüklerden aldığı açıklandı.

Snapchat batma noktasına geldi

2017 yılının raporlarını kamuoyu ile paylaşan şirket,  yayınlamış olduğu rapora bakılırsa aslında durumun pekte iç açıcı olmadığı ve istenildiği gibi gitmediğini gözler önüne sermiş oluyor. 2017 yılının ilk çeyreğinde 65.000 adetten fazla Spectacles gözlük satan şirket, 3 aylık dönem ardından yaklaşık yüzde 30’luk bir düşüş yaparak satış rakamını 41.000 adet seviyesine geriletti.

Snapchat uygulamasıyla birlikte entegre olarak çalışan bu gözlük modeli 10 saniyelik video çekimi ile fotoğraf çekimine imkan sağlarken, bunları direk olarak uygulamaya yükleyebiliyor ve profilinizde hikaye olarak paylaşım yapabiliyordunuz.

Ancak Spectacles’in satışlarındaki düşmesinin  sebebi olarak uygulamanın eskisi kadar popüler olmaması dan kaynaklandığı gösterilirken, gizli yapılacak kayıtların önüne geçilebilmek için bu gözlüklerin üzerine firma tarafından birde LED ışık konulmuştu. Bu LED ışık kayıt yapıldığı anda yanarak ortamdaki diğer kişileri uyarıyor ve gizli bir şekilde kayıt yapmanızın önüne geçiyor. Bizi takip etmemeye devam edin.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir