Kategoriler
İnternet

Türkiye 5G’ye erken geçecek

BTK,’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye 5G’ye en erken geçen ülkelerden biri olma hazırlanıyor. 4G’de yaşanan sorunların yaşanmaması için çalışmalara devam ediyor.

4G’ye geçişte yaşanan gecikmenin bu defa için Bu doğrultuda Türkiye’nin 5G mobil haberleşme teknolojisine geçişini hızlandırmak için 5G vadisi açık test sahası işbirliği protokolü imzalanacağı açıklandı.

Pilot yerler kamu kuruluşları

Yapılan bu protokol imzasıyla beraber 5G ve ötesi için ihtiyaç duyulan Araştırma ve Geliştirme Ar-Ge Üretim Geliştirme Ür-Ge test ve denemelerin yapılabileceği açık test sahasının oluşturulma projesini hayata geçireceklerinin bilgisini verdi.

Buna örnek olarak ise Hastaneler, Üniversiteler ve Labaratuvar binaları test sahası olacağı açıklandı. Bu proje kapsamında 5G teknolojilerinin test edilebilecek kurum ve kuruluşlar ise Bilkent Üniversitesi, ODTÜ, tekno parklar, BTK merkez ve laboratuvar binalarında ilk olarak başlanacak yerler ve buralarda çeşitli kamu binalarında haberleşme, şehircilik, ulaştırma, sağlık ve enerji gibi birçok endüstri için çözüm uygulamalar geliştirilecek.

Ayrıca 5G neden gerekli? Türkiye 5G’de söz sahibi olmak istiyor. BTK’nın yarın 15 Ağustos gerçekleştireceği 17. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde söz konusu protokolü imzalayacaklarını açıkladı. 5G teknolojisine geçişin olabildiğince erken yapılması ve milli teknolojilerin kullanılmasıyla ilgili güzel haberler alıyoruz. Yerli teknolojilerin daha gerçekçi test edilmesi adına BTK’nın girişimi firmalara büyük kolaylık sağlayacak. 5G mobil teknolojilerinin birkaç yıl içinde tüm dünyada kullanılmaya başlanması bekleniyor.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir