Kategoriler
Sosyal

Google’dan Snap’e 30 Milyar Dolarlık Teklif

Açıklanan raporlara göre Google, geçen yıl içinde Snap’i satın almak için tam 30 milyar dolarlık teklif yaptı. Bu satın alma işlemi geçen yıl için gerçekleşmese de, teklif bu yıl itibariyle halen masada duruyor. Anlaşma sağlanırsa Snap, 30 milyar dolara Google bünyesine katılacak.

Snap daha öncelerden 2013 yılında Facebook’tan da bir satın alma teklifi almıştı. Ancak teklif o zamanlar için 3 milyar dolar seviyesindeydi. Google’ın yaptığı teklif ise bunun tam on katı değerinde. Snap şuan için Google’ın bu fiyatını geri çevirmiş olsa da, yapılan teklif halen geçerliliğini koruyor. Tarafların anlaşması durumunda bu dev satış işlemi gerçekleşecek.

Görüşmeler Gayriresmi Olarak Yürütüldü

Google’dan gelen teklif Snap yöneticileri tarafından ‘gizli’ olarak adlandırılıyor. Özellikle Mart ayında tekliflerin çok yoğunlaştığı ve taraflar arasındaki görüşmelerin daha çok gayriresmi biçimde yürütüldüğü de gelen bilgiler arasında.

Bu konuşmaların ne kadar sürdüğü ve herhangi bir ciddiyetin olup olmadığı bilinmezken, bu konuyla ilgili Google şirketi de yorum yapmaktan kaçınıyor. Raporda belirtilenlere göre, Snap’in halka arzından bu yana 30 milyar dolarlık teklif masada duruyor. Şirketin şuanki değerinin 15 milyar dolar seviyelerinde. Yani Google, Snap’in değerinin iki katı oranında satın alma teklifi sunuyor.

Bununla birlikte şirketin CEO’su Evan Spiegel’e göre ise Snap’in başka bir şirkete satılması olası değil.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir