Kategoriler
Mobil

Nokia 8, Google Telefonlardan Sonra İlk Android 8 Kullanan Telefon Olacak

Google’ın Android 8 sürümünü Google’dan sonra ilk olarak Nokia 8 tarafından kullanılacağı anlaşıldı. Öne çıkan özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken telefon Android O ile gelmesi ön görülüyor.

Akıllı telefonlardan önceki popüler günlerini arayan Nokia, son modeli Nokia8 ile yakında piyasada boy gösterecek. Nokia-8 için yapılan benchmark testlerinde ortaya çıkan görüntüde cihazın Android 8 işletim sistemi ile piyasaya çıkacağı anlaşıldı. Akıllı telefonlar için hareketli geçecek Ağustos ayında kullanıcıların en çok Samsung’un amiral gemisi modeli Galaxy Note 8 ile Nokia’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Android ile çalışacak akıllı telefonu Nokia 8’i beklediklerini söyleyebiliriz.

Android 8 İçin Google Cihazlara Öncelik

Android’in son sürüm Android 8.0 işletim sistemi de yakında duyurulacak. Bazı kaynaklara göre yeni işletim sisteminin adı Android 0 olabilir. Yeni işlemi ilk kez bu hafta Google telefonları için kullanıma hazır hale gelecek.

Google cihazlardan sonra Android’in en yeni sürümünü ilk kez hangi marka telefonun kullanacağı tabi ki merak konusu. Benchmark görüntüsü gelene kadar kullanıcılar arasında büyük bir bilinmezlik hakimdi ve bu bilinmezlik ortamında Nokia cephesinde kullanıcılar için umut veren çok önemli bir gelişme yaşandı.

Nokia 8 Android 8 ile Geliyor

16 Ağustos tarihinde, Nokia 8’in düzenlenecek bir etkinlikte tanıtımı yapılacak. Benchmark testlerini gösteren bir görselde ortaya çıkan Nokia-8 görüntüsünde cihazın Android 8.0 işletim sistemiyle çalıştığı görülüyor. Bu durumda Nokia 8’in Google telefonlardan sonra Android 8.0 ile gelecek ilk telefon olacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir