Kategoriler
Sosyal

Facebook’un otonom Aquila drone’u uçuşu tamamladı

Facebook’un otonom Aquila drone’u uçuşu tamamladı ve başarılı bir şekilde inişini gerçekleştirdi.

Dünyanın her yerine İnternet hizmeti götürmeyi amaçlayan Facebook Aquila Drone ile yaptığı ikinci test aşamasını başarı ile tamamladı. İlk test aşaması başarısızlık ile sonuçlanmış bunun üzerine yapılan yani çalışmalar ile ikinci kez denenmiş olan otonom Aquila drone uçuşu başarılı bir şekilde inişini tamamladı.

Facebook yaptığı açıklamada şuan aşılmayacak sorunu yok

Facebook‘un dünyanın bir çok yerine İnternet götürmek için tasarladığı drone‘u Aquila 60 ila 90 gün boyunca yüksek irtifada aralıksız uçmak için tasarlanan güneş enerjili hava aracıdır. Bu araç daha önce 1 kez test edilmiş ve iniş sırasında yere çakılarak hüsran ile sonuçlanmıştı. Yapılan detaylı çalışmalar neticesinde 22 Mayıs tarihinde gerçekleştiği ve bir saat 46 dakika süren uçuş testinin başarılı bir şekilde sonuçlandığı açıklaması yapıldı. 

Facebook yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre pervanelerin kilitlenmesi özelliği dışında her şeyin beklendiği gibi sorunsuz olduğu ve bir önceki uçuşa göre Aquila‘nın daha hızlı yükseldiğinin gözlemlendiği belirtildi. Bu uçuş sırasında Aquila‘nın tırmanış sırasında ne kadar yükseldiği tam olarak söylenmese de 915 metreye kadar tırmandığı ve yükselişinin devam ettiği özellikle belirtildi.

Yapılan bu çalışmaların başarı ile sonuçlanması Facebook için oldukça önemli ve elde edilen ikinci testin başarılı sonuçlanması Facebook kanadında hedefleri olan dünyanın her yerine İnternet taşıma işi biraz daha önem kazanmış durumda. Ancak Aquila için daha çok çalışması gerektiği de gözlerden kaçmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir