Kategoriler
Sosyal

Facebook Silikon Vadisi’nde Büyük bir Şehir Kurmaya hazırlanıyor

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, şirketin Silikon Vadisi’nde bulunan merkezinin etrafına bin 500 konutluk bir şehir kuramaya hazırlandıklarını açıkladı.

Silikon vadisinde yaşanan ev sıkıntısı yüzünden Facebook kendi binasının etrafındaki yerlere 500 konutluk bir site yapacağını açıklayan şirket, yapılan bu site içerisinde ofis ve dükkanlarda olacağı açıklandı. Facebook’un kendi sayfasından yapmış olduğu açıklamada ihtiyaç duyulan hizmetleri kendine yakın bir merkezde toplamak olduğunu liderlerle ve topluluk üyeleriyle yakından çalışmaya devam etmeyi tasarladıklarını açıkladı.

Amacımız kamu hizmeti

33 yaşındaki girişimcinin yapmış olduğu açıklamada amaçlarının uzun ve sürekli bir kamu hizmeti yapmak olduğunun açıklamasının altını çizdi. Şirket çalışanlarının daha rahat ve huzur içerisinde çalışmalarını yapmalarını için kendi çalışanları böyle güzel bir olaya imza attıklarını açıkladı.

Bu olayın 2 yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek, planlanan projenin sadece Facebook çalışanları için değil herkese satılacağının açıklamasını yaptı. Diğer bir açıklama ise kendi yapmış oldukları evleri yüzde 15’i piyasanın altından  satışa çıkaracaklarının  açıklaması yapıldılar. Yapılacak olan bu kampüsün adının ise Söğüt Kampüsü olarak da adlandırılan mini şehir olacak açıklamasın yaptılar. Yapılan bu mini şehir ise  San Francisco‘nun 72 kilometresinde  güneyindeki Menlo Park kentinde inşa edileceği açıklamasında bulundular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir