Kategoriler
Sosyal

Facebook sayfasında Instagram’a benzer canlı yayın devri başlıyor

Instagram sayfasında çoğu kişinin beğenerek kullandığı Canlı Yayın özelliği yakın zamanda Facebook kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Instagram hesabı olmayan Facebook kullanıcıları bu habere çok sevinecek.

Hikâyeler Özelliği Artık Ana Sayfalarda

Hikaye paylaşma özelliğini daha da geliştirerek kullanıcıları kendinden bir az daha bağımlı yapmaya hazırlanan Facebook Instagramı aratmayan özellikler üzerinde çalışıyor. Masaüstü hikayeler paylaşma özelliği yakın zamanda Facebook kullanıcılara açılacak.

Çoğu kişi Facebook ve İnstagram kullanıcısıdır. Bir sosyal medya sayfasında ilgileri üzerine toplayan özellikleri kullanıcılar hep diğer sosyal medya sayfalarında da görmek istiyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak hayatımıza Instagram girdiği dönemden bu güne kadar Facebook sayfasında güncellenen eski ve artan yeni özellikleri görmek mümkün. Facebook sitesini daha da kullanışlı yapmak adına durmadan yeniliklere imza atıyor. Hikaye paylaşma, canlı yayın gibi özellikler bile güncelleniyor.

Canlı yayın yapma özelliği Facebook sitesinde ilk defa karşımıza 2015 senesinde çıkmıştı. İlk sunulan canlı yayın özelliği sadece popüler kişilerin sayfalarında görülür bir özellikti. Fakat artık masa üstünde yer alacak bu özellik bütün Facebook kullanıcıları tarafından kullanıma açık olacak. Facebook kamera üzerinden gerçekleşmesi düşünülen canlı yayın çeşitli başlıklarla kayıt yapma seçeneği sunacak. Bu seçenekler arasında Canlı, GİF ve Normal kayıt yapma özellikleri bulunacaktır.

Hem hikaye, hem de canlı yayın zamanı video paylaşma özellikleri de kullanıcıların beklentilerini doğrultacak gibi. Daha çok kullanışlı özellikler eklemeyi hedefleyen Facebook yöneticileri dünyanın en popüler sosyal sayfasını zirvede tutmayı ve kullanıcı sayısını artırmayı düşünüyor. Hikaye paylaşımı, canlı yayın özelliklerinin güncellenmiş versiyonu henüz deneme aşamasında. Çok yakın zaman süresinde gereken denetmelerin bitmesi ile kullanıcıların beğenisine yeni özellikler sunulacak.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir