Kategoriler
Sosyal

Elon Musk ve Mark Zuckerberg tartışması : Yapay Zeka İnsanlığı tehdit ediyor mu?

Elon Musk ve Mark Zuckerberg tartışması bugün en çok gündemi meşgul eden haberler arasında yer aldı. Hızla gelişen Teknoloji de adını sıkça duyduğumuz Yapay Zekadaki gelişmeler ile insanlık tehdit altında mı? sorusu  Teknoloji iki devini birbirine taktı.

Bir tarafta Tesla ve SpaceX‘in kurucusu ve Ceo’su olan Elon Musk, diğer tarafta Sosyal paylaşım platform patronu olan Facebook kurucusu  Mark Zuckerberg. Her ikisi de ilgi alanlarında ve Yapay Zeka konusunda oldukça iddialı söylemlerde bulunuyor. Yapay Zeka konusunda bu ikili arasındaki söz düellosu Teknolojiyi yakından takip edenlerin ilgi odağı oldu. Yapay Zeka konusunda Elon Musk ve Mark Zuckerberg ne demiş birlikte bakalım.

Elon Musk Ne Diyor..

Tesla ve SpaceX’in kurucusu ve Ceo’su olan Elon Musk, Yapay Zeka konusunda ABD’in de yasalar ile mutlaka belirli sınırlamaların getirilmesi gerektiğini belirtti. Eğer böyle bir sınırlama getirilmez ise insalığın ve medeniyetin yok olacağından endişe duyduğunu dile getirdi. Elon Musk tarafından Yapay Zekanın insanlığa getirecek tehditleri böyle ifade etmesi sosyal medya ve Teknoloji dünyasına bomba gibi düştü.

Mark Zuckerberg Ne Diyor..

Elon Musk tarafından yapılan açıklamaları dehşet ile izlediğini söyleyen Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, Yapay Zeka konusunda düşüncelerim her zaman ki gibi iyimser ve hiç değişmedi. Bu tip kıyamet senaryoları yapmanın hiç gereği yok ve bu tip insanları hiç anlamıyorum dedi. Bu sert açıklamaya kişisel Twitter adresinden cevap veren Musk ise, ” Bu konu hakkında Mark ile daha önce görüştüğünü ve Mark’ın Yapay Zeka konusuna maalesef hakim olmadığını belirtti.

Siz ne Düşünüyorsunuz..

İki Teknoloji devi arasındaki Yapay Zekanın insanlığa getireceği tehditler konusu sanırım uzayacak gibi. Siz Yapay Zekanın insanlık için bir tehdit olduğunu düşünüyor musunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir