Kategoriler
Sosyal

Çin Hükumeti WhatsApp’a dur dedi

Çin Hükumeti WhatsApp’a du diyerek yeni bir skandal yarattı. Bundan böyle Çin de WhatsApp’dan fotoğraf ve dosya gönderimi yasaklanmış oldu.

Çin Hükumetinin almış olduğu bu karar ile sosyal paylaşım platformu şok oldu. Çin tarafında siber güvenlik kurallarına uymayan bu siteler içerisinde ilk olmadığını hepimiz bilmekteyiz. Fakat WhatsApp‘a getirilen bu engelleme politikası kullanıcıların özgürlüklerinin kısıtlanmasına neden oldu. Bundan böyle Çin sınırları içerisinde WhatsApp aracılığı ile dosya ve fotoğraf gönderimi yasaklanmış oldu.

Çin Hükumetinin daha öncede Facebook ve Instagram gibi sosyal paylaşım platformlarına kısıtlamalar getirdiğini hepimiz biliyoruz.

WhatsApp, kullanıcılarına çin engeli!

Çin Hükumetinin Büyük Güvenlik Duvarı etrafında kurmuş olduğu güvenlik kurallarının hiçe sayıldığı düşüncesi doğrultusunda radikal kararlara bir bir imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay çıkarmış olduğu yeni kanun ile bu kısıtlamalara devam ederek kullanıcıları zora sokuyor.

Çıkarmış olduğu kısıtlayıcı kanunlar ile güvenlik kurallarına ilişkin filtreleme sistemine tabi tutuyor. Bu filtreleme süzgecinden geçemeyenleri tamamen kaldırıyor veya kısmen engelleme yasağı getiriyor. En son bu filtreleme süzgecine takılan WhatsApp da nasibini almış oldu ve dosya, fotoğraf gönderimi maalesef son buldu.

Artık tüm Dünya ÇİN Hükumetinin bu ve benzeri radikal kararlarına alıştı ve Çin’in kendi içerisine kapanma politikalarına seyirci kalmaya başladı.

THN – Teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir