Kategoriler
Sosyal

Bir fotoğrafın gerçek olup olmadığını anlamak

Bir fotoğrafın gerçek olup olmadığını anlamak çok zor bir işlem olarak görünse’ bir kaç pratik adımla fotoğrafın sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

İnternet her türlü iyi ve kötü içeriğe ulaşılabilecek, sınırları olmayan sonsuz bir bilgi denizidir. Bazı kötü niyetli internet kullanıcıları insanları kandırmak, özel amaçlarına hizmet ettirmek ve belki de egolarını tatmin etmek için internet üzerinden buldukları eski yaralanma veya eylem fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaktadır. Bu gibi durumlarda yapılması gereken dikkat çeken içeriğin kaynağına inerek doğruluğunun tespit edilmeye çalışılmasıdır. Sosyal medyada görülen bir haberin gerçek mi yoksa sahte kötü niyetli bir zihnin eseri mi olduğunu bilmek, her zaman o kadar kolay olmayabilmektedir.

Bir Fotoğrafın Gerçek Olup Olmadığını Anlamanın en Kolay Yolu Nedir?

Şüpheye düştüğünüz bir fotoğrafın internette başka bir siteden alınmış sahte bir fotoğraf olup olmadığını anlamanın oldukça etkin bir yolu vardır. Öncelikle yapılması gereken şey şüphe edilen resmin üzerinde sağ tıklayarak bilgisayarda bilinen bir konuma kaydetmektir.

İhtiyaç duyulan Google’ın görsel arama sayfasına images.google.com adresi yazılarak ulaşılmalıdır. Bu sayfa Google’ın resim arama motoru sayfasıdır. Bu sayfaya resim yükleyerek şüphe duyulan resminin benzerlerinin internette bulunup bulunmadığına bakılabilir.

Tek yapmanız gereken arama butonunun en sağında bulunan fotoğraf makinesi simgesine basmaktır. Açılan pencerede görsel yükleyin sekmesine basarak dosya seç bölümünden daha önceden bilgisayara kaydedilen ve şüphe duyulan görsel seçilerek arama yaptırılarak görsel sonuç listesine ulaşılır. Peki, bir fotoğrafın gerçek olup olmadığını nasıl anlarsınız? Arama yaptırılan resim ne olursa olsun Google tüm benzerlerini arayıp bulmaktadır. Arama yaptırılan resmin aynısı internette mevcutsa üzerine tıklanarak tarihinin eski olup olmadığı ve resmin hangi amaçla kullanıldığına bakılmalıdır. Tarihi eski olan ya da bir resmin parçası olan ve farklı amaçlar için kullanılan resimler büyük olasılıkla sahtedir. Bu şekilde Bir fotoğrafın gerçek olup olmadığını anlamak kolay bir işlemdir.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir