Kategoriler
Oyun

Oyuncuları Yakından İlgilendiren Oyun Terimleri

Bu yazımızda sizler için oyun dünyasında sıklıkla kullanılan, pek çok oyuncunun mutlaka bilmesi gereken bazı oyun terimlerinin tanımlarını derledik.

Oyun dünyası çok geniş bir dünya ve bu dünya içerisinde bazı terimler oluşmuş ve yıllar içerisinde kendisine büyük bir yer bulup adeta kök salmış. İşte bu içeriğimizde, bu terimlerden bazılarını sizlerle paylaşıp, ne anlama geldiklerini açıklayacağız.

AAA NEDİR?

AAA sınıfı oyunlar şeklinde pek çok oyun haberinde bu terimi görebilirsiniz. Özellikle bizim sitemizde oyunlar ile ilgili paylaşımlar yaptığımızda bazen bu terime yer vermeyi ihmal etmiyoruz. AAA demek, çok büyük bütçeler ayrılarak ortaya çıkarılan oyun demektir.

LINEER NEDİR?

Lineer, oyuncunun haritanın her noktasına gitmesine fırsat verilmeyen yani bir nevi özgürlüğünün biraz kısıtlandığı yapımlardır. Göreve bağlı olarak ilerler, bazı noktalardan ayrılamazsınız. Oysa lineer olmayan oyunlarda haritanın her noktasında bulunabilir, görev yapmadan da oyunu oynayabilirsiniz.

NOOB NEDİR?

Oyun dünyasında acemiler için verilen isimdir.

COMBO NEDİR?

Oyunlarda combo terimini çok fazla görürüz. Combo, üst üste skor elde etmenize verilen isimdir. Mesela bir boks oyununda bir yumruk attığınızda bu combo olmaz ama üç dört kez ardı ardına yumruk attığınızda combo kasıyor olabilirsiniz. Veyahut bazı zıplamalı oyunlarda mesela Icy Tower oyununda hiç durmadan zıpladığınızda combo elde edersiniz ve bu sayede puanlarınız katlanarak işlenmeye devam eder. Ancak duraksayıp, üst üste zıplamadığınızda combo elde edemezsiniz.

DLC NEDİR?

Oyunlara sonradan dahil edilen yeni versiyonlara DLC ismini vermekteyiz. DLC’nin Türkçe karşılığı ek paket anlamına gelmektedir. Bir oyun piyasaya sürüldüğünde, yapımcı ekip tarafından onun ek paketi de satışa çıkarılabilir. Bu sayede yapımcılar çok daha büyük paralar kazanabiliyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir