Kategoriler
Donanım Haberleri

Samsung’un Yeni İşlemcisi 9610 Sızdı

Kendi işlemcisini üretmeye karar veren Samsung’un yeni aday göstermiş olduğu  işlemcisi olan Exynos 9610 hakkında yeni bilgiler çıktı.

4.5G hızının artırılması planlanıyor

Çin’den gelen açıklamalara göre Samsung yeni bir orta segment işlemci üzerinde çalıştığı açıklamaları geldi.  Kendi kullanmış olduğu işlemcisi olan Qualcomm Snapdragon 660′a denk olacağı söylentiler arasında.  Bu işlemcinin Exynos 9610 kış aylarında çıkacağı sızan haberler arasında tabi net bir şey söylemek şimdilik mümkün değil.

Orta segmentte Snapdragon 660 ile yarışacak olan Exynos 9610, 8 çekirdeği ile beğeni kazanmaya hazırlanıyor. Samsung’un bu yeni çıkaracak olan işlemcisi 14 Nm teknolojisi ile hazırlanan işlemcinin özelliği ise 4 çekirdeği Cortex-A73 diğer 4 çekirdeği ise Cortex-A53 olacak. Grafik kanadına baktığımızda Exynos 9610 gücünü Mali-G72 MP3’den aldığı görülüyor nitekim servis sağlayıcılarının 4G ve 4.5G hızlar sunabilmesi için telefonlarımızın modemlerine de çok dikkat etmemizi sağladı.

Nitekim bu olaylardan memnun olmayanlar da olsa ülkemizde şuanda  4.5G hız mevcut. Hal böyle iken mümkün mertebe en yüksek hızları almak önem kazanıyor. Samsung, bu sorunu çözmek için Exynos 9610 için Netcam Cat.13 modem düşünmüş.ve orta segment’te hitab etmek  için oldukça mükemmel olduğunu belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Tabi ki yorum sizlerin iyi veya kötü olduğuna sizler karar vereceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir