Kategoriler
Oyun

Deus Ex: Mankind Divided Oyun İncelemesi

Deus Ex: Mankind Divided kökleri oldukça eskiye dayanan bir seridir. Asıl yükselişi 2011 yılında Human Revolution oyunuyla olmuştur. Oyundaki rol yapma öğelerinin çoğu ilk oyun ile benzerlik göstermekte. Oynanış boyunca iki seçenek var, ölümcül ve ölümcül olmayan. Yani oyuncu ister herkesi öldürerek ister kimseyi öldürmeden ilerleyebilir. Oyun dünyasında yapılan şeyler oyuncuya geri yansıyacaktır. Oyun tek bir şehirde geçiyor, Prag ve bu şehrin farklı farklı bölgeleri bulunmakta. Fakat bölgelerde bulunan insanların yapay zekası gerçekten içler acısı. 2011 versiyonuyla bu oyun arasında yapay zeka konusunda çok fazla bir ilerleme kaydedilmemiş. Bir RPG oyununda bu durum atmosferi büyük ölçüde etkilemekte.

Deus Ex Nedir?

Tam adı Deus Ex Machinadır. Makineden tanrı anlamına gelir. Tiyatro eserlerinde antik yunan zamanında yazarların kullandığı bir tekniktir.

Grafikler

Oyunun bu serisinde grafikler çok fazla gelişmiş olmasada Prag şehri göze hoş geliyor. Fakat karakter ve çevre bakımından grafikler bu yıla göre yetersiz kalıyor. PC platformunda ve konsollarda ise optimizasyon sorunları var.

Mikro-ödeme Sistemi

Oyunun en can alıcı hatası ise mikro-ödeme sistemi. Oyun içi dükkan var ve bu dükkandan karaktere para ve özellik alınıyor. Bahsi geçen özellik ise “Praxis puanı” olarak geçmekte. Praxis puanları ise karakterin seviye atlayıp yeni beceriler elde etmesini sağlıyor. Parası olan biri oyunun başından bütün özellikleri açarak oynayabilir. Fakat bu bir online oyun değil, bu yüzden herkes istediği şekilde oynayabilir. Asıl problem olan şey ise Square Enix’in oyuna yavaştan mikro-ödeme sistemini dahil etmesi. Bu mikro-ödeme sistemi gelecekteki oyunlarda da olacak gibi duruyor.

Kıssadan Hisse Deus Ex: Mankind Divided genel olarak güzel bir oyun. Fakat ilk oyunlara göre birçok özellik bu oyunda bulunmamakta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir