Kategoriler
İnternet

Facebook Grup Sisteminde Değişikliklere Gidiyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook, güncellemeler almaya devam ediyor. Sürekli olarak güncelleme alan Facebook’un yeni güncellemesinin ise bu kez grup özelliğiyle ilgili olduğu belirtildi. Artık Facebook Grup sisteminde yeni bir algoritma sistemi kullanılacak. Peki bu yenilik nasıl detaylara sahip olacak? Yeni özelliği nasıl kullanmak mümkün olacak? İşte grup özelliği güncellemesi için detaylar.

Facebook bir yandan en çok kullanıcı sayısı bulunan sosyal medya uygulamalarından biri olurken bir yandan da sosyal medya uygulamasının başka bir yönden daha öne çıkmaya başladığını görüyoruz. İkinci olarak uygulamanın öne çıktığı yönlerden birisi de güncelleme sıklığı oldu. Artık Facebook güncellemelerini de gelenek haline getirdi ve sürekli olarak yeni güncellemeler yayınlayarak uygulamanın canlı kalmasını sağlıyor.

Her dönemde ilgi çeken bir uygulama oluşturmayı başaran Facebook’un son güncelleme haberi ise grup konuşmaları üzerine oldu. Gruplara üyelik sisteminde değişikliklere gitme kararı alan yapımı artık Facebook Grup bölümünde belli başlı kriterleri öne koyacağı açıklandı. İlk olarak yeni sistemde gruplara dahil olacak olan kullanıcıların seçim sistemlerinde değişiklikler yaşanacağı belirtilen yeni sistemin detaylarına geçelim.

Facebook Grup Güncellemesi

Yeni sistemde artık hemen her gruba doğrudan üyelik oluşturulması yapılmayacak. Bunun yerine kullanıcıların grup yöneticisi tarafından belirlenen sorulara cevap vermeleri gerekecek. Yöneticinin belirleyeceği sorulara cevap veren kullanıcıların yönetici onayına kalacağı belirtiliyor. Facebook Grup sisteminde yapılan bu değişiklikle 3 soru seçeneğinin kullanılacağı belirtilirken bunun dışında cevaplama sisteminde de onay işlemi kullanılacak. Yöneticinin onayladığı cevaplarla beraber bu kullanıcıların gruba eklenebileceği belirtiliyor.

Facebook Grup sisteminde yapılacak olan tüm bu değişiklikleri ne zaman ve nasıl bir şekilde uygulanacağı net değil. Fakat yeni güncellemeyle beraber Facebook Grup sisteminin de değişecek olması uygulama yetkilileri tarafından kısa süre sonra konuya ilişkin detaylı bilgilendirmenin yapılacağı anlamına geliyor. Sistemin ne zaman kullanıma gireceği ve geri kalan tün detayların da bu şekilde detaylanacağını söylemek yanlış olmaz. Bakalım yeni güncellemelerden sonra Facebook daha ne gibi güncellemeler daha ne gibi değişiklikler sunmaya devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir