Kategoriler
Nasıl yapılır

Whatsapp hesabı nasıl silinir ?

Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp hesabı nasıl silinir bu yazımız da ele alacağız. Çıktığı günden itibaren 1 milyardan fazla indirilen, 70 milyondan fazla Google Play Store’da yorum yapılan uygulama, hemen hemen bütün akıllı telefon kullanıcıları tarafından en az bir kere indirilmiş ya da kullanılmıştır. Whatsapp uygulaması, en iyi sohbet uygulamalarında 1.sırada bulunmaktadır. Ancak uygulamadan memnun olmayanlar Whatsapp hesabı silme hakkında araştırmalar yapmaktadır.

Popüler mesajlaşma uygulaması ilk olarak 2009 yılında kullanıma sunulmuştur. Herkesin ilgisini çeken ve oldukça popüler hale gelen uygulama, Facebook tarafından rekor bir ücretle satın alınmıştır. Facebook, uygulama üzerinde geliştirme yaparak belli başlı yenilikler getirmiştir. Son zamanlar da uygulamanın ilk sürümlerinin daha iyi olduğunu iddia eden kullanıcılar  ‘Whatsapp hesabı nasıl silinir?’ arayışına girmişlerdir.

Whatsapp hesabı nasıl silinir ?

Akıllı telefonunda  Whatsapp uygulamasında bulunan hesabınızı kalıcı olarak kaldırmak istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için aşağıda sıraladık.

Hesabınızı sildiğiniz takdirde;

  • Üyesi olduğunuzWhatsapp gruplarından çıkış yapılır ve gruplardan silinirsiniz.
  • Hesap bilgileriniz ve profil fotoğrafınız kalıcı olarak silinir.
  • Numaranıza ve telefonunuza kayıtlı olan mesajlar ve sohbetler silinir.
  • Uygulamadaki hesabınızı sildiğinizde arkadaşlarınızın Whatsapp kişi listesinden de silinmiş olursunuz.
  • Whatsapp ve Google Drive yedekleriniz kalıcı olarak silinir.
  • Hesap silindikten sonra geri getirilmesi mümkün değildir.

gibi seçeneklerin gerçekleşeceğini bilmeniz gerekmektedir. Eğer tüm bunları göze alıyorsanız silme işlemi nasıl yapılır inceleyelim.

whatsapp hesabı silme işlemi

Yukarıda anlatmış olduğumuz detaylara dikkatli okuduktan sonra hesap silme işlemine başlayabilirsiniz. Whatsapp üzerinde bulunan verileri kaybetmemek istiyorsanız,  resimleri, videoları ve dosyaları farklı bir klasöre yedekleyebilirsiniz.

Adım Adım Whatsapp Hesabı Silme

  • İlk olarak Whatsapp uygulamasına giriş yapın.
  • Önce ayarlar, daha sonra da Hesap bölümüne tıklayın.
  • Karşınıza çıkacak ekran üzerinden ‘Hesabımı Sil’ seçeneğine girin.
  • Daha sonra Whatsapp uygulaması sizden telefon numaranızı girmenizi isteyecektir. Whatsapp hesabınızın tanımlı olduğu telefon numaranızı girin.
  • Son olarak karşınıza ‘Gidişiniz Bizi Üzüyor’ ekranı gelecek. Bu kısımda hesabınızı kapatma nedeninizi yazabilirsiniz. Bu aşamadan sonra ileri dediğinizde hesabınız kalıcı olarak silinmektedir. Hesap silme işlemini tamamladıktan sonra Whatsapp uygulamasını cihazınızdan kaldırabilir, isterseniz yeni bir telefon numarası tanımlayabilirsiniz.
  • Eğer yeni bir numara aldıysanız, sohbetlerden ve gruplardan çıkmak zorunda değilsiniz. Whatsapp’ın ‘Numara Değiştirme’ özelliğini kullanarak uygulamaya yeni numaranızı tanımlayabilirsiniz. Hattınıza gelecek SMS doğrulamasını da gerçekleştirdikten sonra yeni numaranızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu işlemden sohbetleriniz, grup kayıtlarınız, yedekleriniz ve dosyalarınız etkilenmeyecektir.

Yukarıda sizler için uygulama üzerinden hesabın nasıl silineceği hakkında detaylı bilgiler verdik. Whatsapp hesabını internetten silmek isteyen kişilere önerimiz, uygulama üzerinden bu işlemi gerçekleştirsinler.

Instagram Repost uygulaması çıkaracak haberimizi ilgili bağlantıdan okuyabilirsiniz.

“Whatsapp hesabı nasıl silinir ?” için 2 yanıt

WhatsApp hesabımı kalıcı olarak silmek istiyordum. Çok faydalı bir makale olmuş teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir