Kategoriler
Nasıl yapılır

Video maskeleme işlemi yapmak

Çekilen videoların başka bir boyutta daha düzenli ve özenli hatta görkemli olması için birçok video düzenleme programları ile düzenleme işlemi yapılır.

Bu konuda video düzenleme işlemi yapan kullanıcıların sıklıkla kullanmış olduğu Powerdirector programı birçok videonun maskeleme yapılması için kullandığı bir program olarak bilinir. Powerdirector uygulamasına sahip olmak için Cyberlink tarafından sunulan yazılım şarttır ve belirli bir lisans ücreti aracılığıyla sahip olunabilir. İndirme işlemi yapıldıktan sonra video maskeleme işlemi yapılır. Bunun sonrasında; Video maskeleme işlemi nasıl yapılır? hakkında dosya birçok detay belirtmekte ve kolay kullanım sağlamaktadır.

Video Maskeleme Nedir, Nasıl Yapılır?

Bilindik video çeşitleri olarak çoğunlukla videoları kare ya da dikdörtgen çerçeve şeklinde gösterme yöntemi yaygınlık gösterir. Videolara maskeleme işlemi yaparken videoyu elips kalıbı ya da daha birçok seçenekle farklı kalıplar içine almak oldukça mümkün bir olaydır.

Bunun dışında maskeleme yapmak için; öncelikle Powerdirector uygulamasını başlatmak gerekir, ardından düzenleme yapılması istenen video film şeridine doğru sürüklenir ve bırakılır. Seçilen video film şeridinde iken Modifiye seçeneğine tıklanır ve açılan sekme de mask sekmesi seçilir. Mask sekmesini seçildikten sonra açılan sekme de çeşitli ve farklı maske kalıpları çıkar. Bunlardan videoya uygun herhangi biri seçilir. Bu seçimi yaptıktan sonra kaydetme bölümüne basılır ve video istenilen maske ile beraber kayıt olur.

Video maskeleme işlemi bittikten sonra maskenin dışında kalan bölmeler siyah renk olarak görünür. Fakat arkap plan kısmının siyah durmasını istemeyen kullanıcılar arka plan kısmında istediklerini görüntüyü koyabilir. Videonun maske işlemi yapıldıktan sonra Production sekmesinden istenilen fotoğraf ya da başka bir şeyi arka plan yapmak mümkün. Arka plan için birşeyler seçtikten sonra kaydederek video tekrar hazır hale gelmiş olur.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir