Kategoriler
İnceleme Oyun

Project Cars oyun incelemesi – Detaylı anlatım

Bugün sizlere Project Cars oyun incelemesi yapma kararı verirken bile konuya nereden başlayacağımı inanın kestiremedim. Efsanevi grafikleriyle ve oynama heyecanıyla baştan aşağı bir tutku haline gelen oyunun detaylarını siz değerli okuyucularımıza aktarmaya çalışacağım.

Arabalar birçoğumuz için sadece bir yerden bir yere gitmek için kullanılan pahalı bir demir yığını olsa da yine birçoğumuz içinse büyük bir tutku ve hobi.

Bu tutkularımızı ve hevesimizi gidermenin en iyi yolu ise hayalimizde ki arabalara sahip olmakta geçiyor. Fakat günümüz şartlarını ele aldığımız da bunun herkes için maalesef mümkün olmadığını belirtmek gerekir.
bayşanslı

Hal böyle olunca simülasyon oyunlarına olan rağbette sürekli artış gösteriyor. Evet, Project Cars’da araba simülasyonları arasında gerçekten iyi bir yere sahip olan bir araba yarışı oyunu. Artık tutkularınızı hayalinizde ki arabayla Project Cars oyununda giderebilir ve dilediğiniz gibi sürüş keyfine varabilirsiniz. Birde araba oyunları için ekipmanlara sahipseniz bu oyun tadından yenmez.

Rakipleri Arasında ki Yeri Nedir?

Tabi ki Project Cars kendi alanında yapılmış olan ilk oyun değil. GranTurismo, ForzaMotorsport ve DriveClub bu alanda ki simülasyon oyunlarından sadece bir kaçı.

Peki, bu oyunun diğer oyunlardan farkı var mı diye bakacak olursak bunu cevaplamak olukça güç. Çünkü bu oyunların hepsinin üstün olan ve öne çıkan noktaları farklı. Yani tek tek bu yönlerini ele alacak olursak haksızlık etmiş oluruz.

Project Cars’ın öne çıkan yönü ise Grafiksel Özellikleri. Oyunun yayımlanan Görüntülerini gerçekten ağzımız açık izledik. Mükemmel şekilde dizayn edilmiş ve gerçekten grafiksel boyutta oyunda önemli çalışmalar yapılmış.

Sakın Klavye İle Oynamayın

Fakat çoğu oyun gibi vaatlerinin altında kalmış diyebiliriz. Öncelikle bu oyunun kesinlikle bir arcade araba yarış oyunu olduğunu düşünmeyin. Bu bildiğiniz gerçek bir araba simülasyonu. Yani yapacağınız en ufak hata sizi takla attırabilir ve pistin dışında biraz dinlenmeye götürebilir. Bu sebeple iyi bir direksiyon setinizin olmasını öneriyoruz.

Oyunu kesinlikle iyi bir direksiyon setiyle oynamanızı tavsiye ederim. Hatta şiddetle öneriyorum. Klavye ve direksiyon setiyle oyunu oynadım ve klavyeyle oynamak için alacaksınız hemen vazgeçmenizi öneriyorum. Ama direksiyon setiyle olan uyumu mükemmel diyebilirim.

Simülasyon oyunları dediğimiz zaman aklınıza hemen gerçeklik hissi gelecektir. Bu genelde grafiksel olarak algılansa da oyun içi mekanikleri de bu gerçeklik hissiyatına önemli katkılarda bulunur. Grafikler neyse ama oyunun mekanikleri düşünüldüğünde gerçekten Project Cars bu standardın altında kalmış diyebiliriz.

Pistler Oldukça Kaygan

Özellikle araba kullanırken sanki yolda değil de buz pistinde kayıyormuşsunuz gibi bir hissiyata kapılıyorsunuz. Arabalar o kadar hassas ki sanki drift yapıyormuşçasına bir his yaratıyor. Bu yönden gerçeklik konusunda biraz eksik kalmış diyoruz.

Aracın duruma göre verdiği tepkilere ve süspansiyon sistemine göz attığımızda ise tamam fena değil diyebiliriz ama 2015 yılında yapılmış bir simülasyon oyununda frene basında arabanın önü asfaltın içine girer mi arkadaş!

Mafiall oynarken bile böyle bir sorunla karşılaşmadım ben. Bunu eğer arabayı iç kameradan sürüyorsanız görmeniz mümkün değil fakat eğer kokpit dışı kameradan oynuyorsanız bu gerçekten çok abes bir görüntü oluşturuyor.

Araba Dizaynları Gerçeğe Yakın

Evet oyunu bayağı bir yermiş de olsak araba dizaynlarının gerçeğe yakın olmasını oldukça beğendim. Oyunda yapılan ve dizayn edilen her model gerçekten gerçeğinden farksız olmuş. Ayrıca Project Cars da araç yelpazesi oldukça geniş diyebiliriz. Her kesime uygun ve her zevke göre araçlar bu oyunda mevcut.

Pist konusunda ise yine iyi bir şekilde tasarlanmış ve dünyada ki ünlü pistlerede ev sahipliği yapan Project Cars, pist konusunda oldukça tatminkâr diyebilirim. Oyun araba yarışı simülasyonları arasında ortalama bir yerde diyebiliriz. Project Cars oyun incelemesi konumuzu burada tamamlamış oluyoruz şimdi, özelliklileri ve video incelemelerine göz atalım.

PC İçin Sistem gereksinimleri

[table id=9 /]

Ek bilgiler

[infobox color=”#1e73be”]İlk piyasaya sürülme tarihi: 6 Mayıs 2015

Geliştirici: Slightly Mad Studios

Yayıncı: Slightly Mad Studios

Seri: Project CARS

Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows[/infobox]

 

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir