Kategoriler
Nasıl yapılır

Siri Sessize Alma Nasıl Yapılır?

Apple tarafından cep telefonu kullanıcısının tüm sorularına ve isteklerine cevap verecek tarzda geliştirilen Siri, tüm iPhone cep telefonlarında yer almaktadır.

Siri uygulaması iPhone cep telefonlarında orta tuşa uzunca basarak da çalışabiliyor. Siri kapatılmadığı sürece orta tuş fonksiyonu aktif kalır. Ayrıca siz Siri’yi açtıysanız Siri bazı durumlarda sesinizi algılar ve sizi farklı metotlarla yönlendirir, sorularınızı cevaplar. Siri telefonunuz sessiz mod olsa bile çalışır ve sesli olarak cevaplar verir. Sessiz moda alınan telefonlarda Siri uygulamasını susturmaya bir göz atalım.

Siri uygulaması hava durumundan tutun da maç sonuçları, haberler kısacası bir arama motorunda olduğu gibi robotik özellikler sunar. Bu özelliklerin geliştirilmesi için Apple şirketi her yıl hummalı bir çalışma içerisine giriyor. Yine de bazı kullanıcılar Siri uygulamasını sessize almak isteyebilir.

Bunun için yapılması gereken ise oldukça basit.

Siri’yi sessize almak için izlenecek adımlar sırasıyla “Ayarlar” “Genel” “Siri” “Sesli Geri Bildirim” “Sesli Anahtarıyla Denetle” seçeneğine gelelim. Sesli Anahtarıyla Denetle kutucuğunu yeşil hale getirerek aktif edin ve işlem tamamdır.

Artık Siri cep telefonu sessiz moda alındığında kendiliğinden sessiz hale gelir. Böylece sesli uyarılar almazsınız. Bazen öyle anlar olmaktadır ki ders ya da toplantılar sessiz geçmesi gereken ortamlardır. Bu yüzden Siri’yi aktif kullananlar için çözüm bu şekilde uygulanmalıdır.

Siri sessiz hale getirme konusunu detaylı olarak açıkladık. Siri, Apple tarafından güncellenmeye devam ediyor. Son yapılan çalışmaların otomobil içerisinde sürücüleri daha iyi anlama ve dinlemeye yönelik yapıldığını öğrendik. Otomobillerde gerek harita uygulamaları gerek sesli asistan hizmetleri giderek popüler hale geliyor. Siri de kendi alanında sunduğu kolaylıklar ile birçok kişinin tercihi olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yeni iPhone modellerinde bunu daha net göreceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir