Kategoriler
Nasıl yapılır

SGK Onaylı Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK onaylı hizmet dökümü nasıl alınır? Sorusu ile ilgili verilecek cevap son derece kolaydır şeklinde olacaktır. Devlet E-Devlet Kapısı uygulaması ile vatandaşlara farklı birçok imkân tanımıştır. İnsanlar devlet dairelerine gitmeden istedikleri evrakları bu sistem sayesinde edinebilmektedir. SGK hizmet dökümünün alınabileceği gibi askerlik belgeleri, sabıka kaydı, vergi borçları, öğrenci belgesi ve benzeri konular için de e- devlet üzerinden işlemlerini ve başvurularını yapabilmektedir. SGK onaylı hizmet dökümü alabilmek için e-devlet sistemine girmek isteyen kişilerin e-devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor. Bu şifrenin elde edilmesi de oldukça basit bir işlemdir.

SGK Hizmet Dökümü İçin E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının e-devlet kapısında işlem yapma hakkı bulunuyor. Fakat internet sitesinden uygulamaya giriş yapılarak gerekli işlemlerin yapılabilmesi için bireyleri kendilerine ait birer şifrelerinin olması gerekir. Bu şifreler maalesef internet sitesi üzerinden oluşturulamıyor. Kişiler kendilerine en yakın PTT şubelerine giderek ilk giriş şifrelerini almaları mümkün kılınmıştır. Şifre alındıktan sonra sisteme giriş yapılır ve kişi isterse şifresini sisteme yaptığı ilk girişten sonra değiştirebilir. İleriki dönemlerde şifrenin kaybolması haline yeniden PTT şubelerine başvurulması gerekmektedir.

E-Devlet Üzerinden SGK Hizmet Dökümü Almak

Temin edilen şifre ile e-devlet kapısına giren kişi ana sayfada yer alan SGK hizmetleri bölümünden kendi çalışma koluna göre ilgili bölümünden hizmet dökümünü görüntüledikten sonra çıktısını alabilir. E- devlet kapısı üzerinden alınan çıktılar belge kontrol numaralı bir şekilde vatandaşlara verildiğinden dolayı Sosyal Güvenlik Kurumundan verilen ve aslı gibi olan belge niteliğini taşır. Vatandaşlar e-devlet kapısından aldıkları bu belgeleri resmi evrak niteliğinde kullanabilir. Bu kesin bir suret ile herhangi bir sorun yaratmayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir