Kategoriler
Nasıl yapılır

Laptop Klavye Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Klavyeler elimizin altında bulunan araçlardan olduğundan kirlenmeye çok meyillidirler. Klavyenin arasına giren tozlar kapalı bir alan bulduklarından barınıp çoğalmaları için uygun ortamlardır. Bundan dolayı hem görüntünün temiz olması hem de sağlık açısından klavyenin temiz olması gerekir. Klavyelerin temizliği masaüstü ve laptop olmak üzere 2 farklı şekilde olur. Burada laptop klavye temizliği nasıl yapılmalıdır? Sorusunun cevabını vereceğiz.

Klavye Temizliğine Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Klavye temizliği kesinlikle evde bulunan normal temizlik araç gereçleriyle yapılmamalıdır. Yapıldığı takdir de laptoba zarar verebilir, rengi atabilir ya da istenmeyen diğer durumlar ortaya çıkabilir.

Özellikle laptop gibi elektronik araçlar için hazırlanan temizleme kitlerinden yararlanabilirsiniz. Bu kitler uzun bir süre klavyenin temiz kalmasını sağlıyor. Ayrıca mikrofiber bezlerin temizlik için tercih edilmesi de önem arz eden bir husustur.

Laptop Klavyesinin Temizliği İçin Püf Noktalar

Laptop tarzı bilgisayarların klavyeleri birbirine çok yakın olduğundan diğer bilgisayar çeşitlerine göre daha yavaş ve daha az kirleniyorlar. Bu türdeki klavyeler birkaç küçük hareketle temizlenebiliyor.

Plastik şekilde hazırlanan yüzey temizleyicisi önce mikrofiber beze sıkılıyor. Daha sonra klavyeye kesinlikle bastırmadan üstünden geçilecek şekilde silinmesi yeterli oluyor.

Bu temizlik yeterli gelmediği an klavyeyi yerinden sökerek de temizliği yapabilirsiniz. Bunun öncelikle laptobu ters çevirerek klavye vidalarının olduğu yerleri sökmelisiniz. Tekrar ön tarafa dönerek klavyeyi kenarlarından tutarak çekin ve yerinden çıkarınız. Temiz ve kuru bir bezle gerekli temizliği yapabilirsiniz.

Laptop türü pek çok bilgisayarın aynı zamanda klavye tuşları da sökülebilme özelliğine sahiptir. Özellikle bazı tuşların arasına giren küçük parçacıklar için o bölgede bulunan tuş yerinden dikkatli bir şekilde çıkarılarak da temizleme işi yapılabiliyor.

“Laptop Klavye Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir