Kategoriler
Nasıl yapılır

iphone pil ömrü uzatmanın pratik yolları

iphone pil ömrü konusunda oldukça hassas olmanız lazım bu telefonlarda yerleşik bir pil düzenine sahip olduğu için istediğiniz zaman değiştirme yapamıyorsunuz.

Kullandığımız telefonlarda en sık yaşadığımız sorun pil ömrü ile ilgilidir. Pil ömrü ile pilin dayanma süresi arasında farklılık vardır. Pilin dayanma süresi cihazınızın bir sonraki şarja takma işlemine kadar olan çalışma süresini ifade eder. Pil ömrü ise; cihazınızın pilinin değiştirilmesi gereken zamana kadar olan süreyi ifade eder. Cihazların pil ömrünü uzatmak için yapabileceğiniz işlemler vardır. Bu işlem iphone pil kalibrasyonu kapsamınada girer. Iphone Pil Ömrü uzatacak 5 adım nelermiş beraber inceleyelim:

iPhone pil ömrü uzatmanın yolları

iphone kendine özel IOS yazılım sistemini kullanır. Sistemi geliştirmek için sürekli güncellemeler yapar. Bu güncellemeler’de enerji tasarrufu sağlayan iyileştirmeler kullandığı için cihazınızın işletim sisteminin en güncel sürümünü yükle melisiniz.

İphone pil

Cihazınız 16° ila 22°C ortam sıcaklığı aralığında performans gösterecek şekilde üretilmiştir. Cihazın 35°C üzerindeki sıcaklığa maruz kaldığında, pil cihaza yeterli süre boyunca güç sağlamayacaktır. Üstelik yüksek sıcaklığa maruz kalan cihazın pili de zarar görecektir. Hatta pilin sıcak bir ortamda saklanması bile, pile büyük zararlar verir.

Cihazınızda kullanılan bazı kılıflar, cihazın hava almasını engelleyerek ısınmasına yol açabilir. Bu durum pile ve pil ömrüne zarar vermektedir. Eğer cihazınız şarj olurken ısınırsa öncelikle cihazınızın kılıfını çıkartın ve ısınmasını engelleyin.

Cihazınızda kullandığınız kulaklık, şarj aleti gibi aksesuarların cihazınızın markasında orijinal ürün olmasına dikkat etmeniz gerekir. Orijinal olmayan ürünler cihazınıza ve piline zarar vererek pil ömrünü kısaltır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur da cihazınızı şarj etme yöntemidir. Şarjı tam bitmeyen cihazı şarja takmak ya da şarjı tamamen dolmuş olan cihazın uzun süre şarjda kalması pile ve pil ömrüne zarar vermektedir.

Piliniz bu durumlarda ısınma yapacak hatta zamanla piliniz’de şişme meydana gelecektir. Bu durum ilerledikçe şarjı dolu gibi gözüken telefonunuz birden kapanabilir, şarj tutmayabilir daha ciddi sorunlara yol açacak şekilde şarjda iken patlayabilir.

iphone pil ömrü uzatmak için gerekli talimata uyduğunuz’da daha uzun ömürlü bir kullanım deneyimine kavuşmuş oluyorsunuz.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir