Kategoriler
Nasıl yapılır

İnternet Ağ Yapılandırılması Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızdan İnternet erişimi sağlayabilmeniz için bilgisayarınızın erişim ayarlarının doğru şekilde yapılmış olması gerekir.Eğer profesyonel bir yardım almadan ağ yapılandırması yapacaksanız dikkat etmeniz gereken önemli hususlar mevcut öncelikle,İnternet ağ yapılandırması nasıl yapılır? konulu bir araştırma yapmanız faydalı olacaktır.

Bağlantı Yapılacak Bilgisayar Sayısı Önemli

Ağ bağlantısı ev yada ofis için yapılacaksa ve ağa bağlanacak bilgisayar sayısı 4 ten fazla değil ise iki ve ya 4 yuvalı modem kullanmanız yeterli olacaktır ek bir donanıma ihtiyaç duymadan bağlantınızı yapabilirsiniz. Ancak;bağlantı yapılacak bilgisayar sayısı ve veri aktarımı fazla olacaksa Hub ve ya Swich kullanmanız gerekecek bu terimlerin tam olarak Türkçe karşılığı bulunmamakla birlikte,Görevi yerel ağ bağlantınız üzerindeki bilgisayar sayısı kadar bağlantınızı paylaşmayı sağlamasıdır.Modemden çıkan kablo Hub girişine bağlandıktan sonra cihaz üzerindeki giriş sayısına göre (4,6,8,16,24 ) bilgisayarı ağa bağlayabilirsiniz.

Ağ Kurulumu

Bilgisayarınızın başlat menüsü üzerinden denetim masası seçeneği seçilir,ağ ve paylaşım merkezi menüsünden; ağın durumunu görüntüle seçeneği ile ağınızın mevcut durumunu görebilir,ağınızda bulunan mevcut cihazları görebilir cihaz ekleyebilir yada başka bir ağa bağlana bilirsiniz.

Kablosuz Ağ Kurma

İnternet bağlantınızı sürekli olarak paylaşıma açmak istemiyorsanız yada kablolarla uğraşmak istemiyorsanız yapmanız gereken kablosuz ağ bağlantısı kurmaktır,bunun için: kablosuz İnternet bağlantısına uyumlu bir modem sahibi olmanız gerekir,kablosuz bağlantısı özelliği olan diz üstü bilgisayarlarda modem olmadan da kablosuz ağ bağlantısı yapılarak bilgisayarlar arasında veri transferi ve dosya paylaşımı yapılabilir.

Ağ güvenliği Önemli

Ağ yapılandırması konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir konuda ağınızın güvenliğinin sağlanması, yani bağlantınızın izinsiz kullanıcılar tarafından kullanılmasını önlemek gelmektedir. bunu sağlamak için eğer kotalı İnternet kullanıcısı iseniz kotanızı sıklıkla kontrol etmelisiniz,bunun dışında modem şifrenizi sıklıkla değiştirmek ve lisanslı Anti Virüs programları kullanmakta ağınızı güvende tutmak için alabileceğiniz basit önlemlerdendir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir