Kategoriler
Nasıl yapılır

iOS Güncelleme Bildirimi Nasıl Kapanır?

İOS Güncelleme bildirimi kapatma yerini çoğu kullanıcı bilmemektedir. Bu bildirimi bir daha almak istemiyorsanız haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Apple firmasına ait olan iPhone telefonlar bir efsane olma yolunda başarı ile ilerlemektedir. Küresel anlamda milyarlarca dolar ciro elde eden ve bugün dünyada hemen hemen herkesin bildiği bir telefon markası haline gelen iPhone sık sık güncelleme yayınlayarak cep telefonunu kullanan kişilere göndermektedir. İnternet üzerinden indirilebilen bu güncellemeler telefonların daha şık uygulamalarla ve performans araçlarıyla donatılmasını sağlamaktadır.

iOS işletim sistemine sahip olan iPhone marka cep telefonlar, bu güncellemeleri alabilmek için İnternete bağlı olmalıdır. İnternete bağlı olan telefonlar yeni bir güncellemenin yayında olduğunu sürekli olarak göreceklerdir. Bazı cep telefonu kullanıcıları sürekli olarak güncelleme yapmaktan haz almazlar ve uğraşmak istemezler. Güncelleme işlemleri bazen bir saate kadar sürmektedir.

iOS Güncelleme Bildirimi kapatma

iOS güncelleme bildirimini kapatmak ise bazıları için çözüm olabilir. İnternet bağlantınız oldukça zayıf ise güncellemeye hiç başlamayın. Ayarlar (Settings) sekmesinde sürekli olarak kırmızı işaretle görünen güncelleme bildirimi için bir yöntem var. Yazılımcılar tarafından geliştirilen bu yöntem cep telefonunuzun akıllı işletim sisteminde “zaten güncel” mesajı oluşturarak güncelleme bildirimini sonlandırır.

İPhone telefonlarda güncelleme uyarısını kapatmak için GitHub denilen ve dünyada yazılımcıların buluşma mekanı olarak görülen Web sitesinden yararlanacağız. Sitede yer alan birçok faydalı kod işimize yaramaktadır. iPhone cep telefonunuzu açın ve safari ya da kullandığınız bir İnternet gezinme programına giriş yapın. Adres satırına yapıştıracağımız link ise hikay.github.io/app/NOOTA.mobileconfig adresi olacaktır. Bu adresi olduğu gibi yapıştırın.

Adres satırına yapıştırılan bu kod, telefonunuza bir profil yüklenmesini ister. Bu profili güvenle adım adım yüklediğiniz taktirde artık bildirim almayacaksınız. Eğer günün birinde iPhone için yeniden güncelleme almayı isterseniz söz konusu profili silin. Bu profili silerseniz telefonunuza yeniden iOS işletim sistemi güncellemeleri için bildirim gelecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.