Kategoriler
Nasıl yapılır

icloud şifremi unuttum diyorsanız burayı okuyun!

Apple kullanıcılarının tüm işlemlerini yürüttükleri iCloud hesaplarının şifresi bazen unutulabiliyor. iCloud şifremi unuttum, nasıl geri alabilirim şeklinde Kullanıcılar çeşitli forumlara sorular yöneltiyorlar.

Başka sitelerde aramanıza gerek bırakmamak için bu problemin çözümünü burada açıklıyoruz. icloud şifre Apple kimliğinizin şifresini unutmak sizi çoğu uygulamadan mahrum bırakır. Zevklerinizden ayrı kalmamanız için acil olarak iCloud şifrenizi sıfırlayıp, kendinize yeni bir şifre belirlemeniz gerekir.

Bu hem hızlı hem de güvenli olan yoldur. Apple’ın güvenlik kriterleri diğer akıllı telefon ve tablet markalarından farklıdır. iOS işletim sistemini tek başına kullanan ve diğer rakiplerinin kullanmasına izin vermeyen Apple firması, şifre sıfırlama işlemlerinde de klasik metotları kullanırken, sadece kendi üyelerine özgü yöntemleri de sunuyor.

icloud şifre sıfırlama

iCloud hesabı da bunlardan biri. Diğer tüm telefonlarda gmail hesabı ile bütün uygulamalara erişebilirken, Apple’da iCloud hesabınızın olması gerekiyor. Bu hesap tüm Apple cihazlarında kullanılabilen ve sadece birbirleri arasında paylaşımı mümkün kılan bir hesap. Bu yüzden iCloud şifresini unutmak size kısa süreli bir kriz yaşatabilir.

Apple iCloud şifrenizin sıfırlanması işlemi Apple’ın internet sayfasından yapılabilmektedir. Gireceğiniz link appleid.apple.com/tr Apple’ın Türk kullanıcıları için hazırlanmış olan sayfası. Sağ üst kısımda Apple Kimliği ID yazısının tam altında “Parolanızı Sıfırlayın” yazısını tıklamanız gerekiyor. Açılan menüde iCloud hesap adınızı girmeniz gerekiyor. Onu da unutmuş iseniz ayrıca “Apple Kimliğimi Unuttum” bölümüne giriş yapın. Apple kimliğinizi hatırlayıp girince şifrenizi sıfırlamanız için üç yöntem sunuluyor. Hangisi aklınıza yatarsa seçin. Sonraki aşama ilk defa kaydolurken belirlediğiniz güvenlik sorularının yanıtlanması. Doğru yanıtı verince doğum tarihinizi de girerek İleri deyin. Bu yöntemle şifre sıfırlama burada bitiyor.

iCloud şifremi unuttum, nasıl geri alabilirim sorusunun başka çözümü yok mu diyenlere, tabi ikinci yolu da anlatmak gerekiyor. Bu aslında şifre sıfırlama yöntemlerinin en çok kullanılanı. E-mailinize sıfırlama kodu gönderiliyor ve o e-postaya tıklayıp adım adım takip ediyorsunuz. Apple’ın en güvenli olarak kullandığı şifre sıfırlama yöntemi ise, kaydolurken işaretlemiş seniz eğer, güvendiğiniz cihazınıza gönderilen doğrulama kodu ile eski şifrenizi kullanabilmeniz veya yeni şifre belirleye bilmenizdir.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir