Kategoriler
Mobil

Xiaomi Mi Max 2 ile çerçevesiz ekrana merhaba deyin

Öncü telefon üreticilerinden biri olan Xİaomi, telefon pazarında yepyeni bir konsept ile çıkarak dev teknoloji firmaların tahtından edecek hamleler yapmaya devam ediyor.

Artık çerçevesiz cihaz çıkaran şirketlerin öncüsü olan Xiaomi, diğer şirketlere resmen savaş açtı. Yapmış olduğu kontra ataklar tam yerinde yapılan hamleler ile gözünü liderliğe diken şirket, Mi Max 2 modeline eklemiş olduğu özelliklerle yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Geçen yıl çıkarmış olduğu Mi Mix ile çerçeveleri neredeyse yok sayılacak şekilde tasarlayan şirketin çerçevesiz ekran hamlesiyle çerçeveyi yok etmişti. Samsung ve Apple gibi büyük firmalar da onu takip etmişti. Öyle ki bu rekabet önümüzdeki günlerde yeni çıkacak olan LG V30, iPhone 8 ve Nokia 9 gibi üreticiler kullanmaya başladı. Bu da telefon piyasasında Mi Max 2 ile rekabet daha da çok kızışacak gibi görünüyor.

Xiaomi Mi Max 2 ile rekabet artacak

Aysa ülkelerinde liderlik koltuğunu eline alan şirket gözünü batıya dikmesiyle birlikte telefon furyasında soğuk savaş esecek gibi. Üstün özellikleriyle yenilikçi bir firma olan şirketin sonradan ne tür hamleler yapacak henüz bilinmese de karşı cephede olan Samsun, Apple, LG, ve Android işletim sistemine geçme kararı alan bir zamanlar telefon pazarında söz sahibi olan Nokia var.

Bugün gelen haberlere göre ünlü tasarımcı Philippe Starck Facebook’tan Mi Max 2‘ye ait tasarım detayları paylaştı. Konsept video cihazın daha da daraltılmış çerçevelerini ve tasarımsal yapısını artık detaylı bir şekilde gözlere önüne sunuyor. Phablet’in sadece çerçeveleri değil öyle ki gövde yapısı da çok ince gözüküyor. Dolayısıyla hayli zarif bir telefonla karşılaşmamız artık çok güzel olacak.

Cihaz özelliklerini anlatmak gerekirse  Snapdragon 835 işlemci ile donatılmış cihaz 6 GB RAM ile güçlendirilmiş ayrıca büyük bir AMOLED ekrana sahip olan cihazın 19 Mega Piksel arka kamera ile görüntüye aşina olacaksınız. Batarya ise tam 4500 mAh pil gücüne sahip olduğu anlaşılıyor. Cihazın tam net çıkış tarihi belli olmasa da Eylülün ortalarında tanıtılması bekleniyor.  Mi Max’in fiyatının ise henüz netlik kazanmadı ancak 750 dolar olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca cihaz, Android Oreo ile gelebilir. Bizi takip etmeye devam edin.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir