Kategoriler
Nasıl yapılır

Google Allo Bilgisayarda Nasıl Kullanılır

Whatsapp uygulamasının bir benzeri olan ve Google’ın kendi ürettiği ve piyasaya sürdüğü bir uygulama olarak pek çok kişinin kullanımına açılan Google Allo uygulaması mobil üzerinden kullanılan bu uygulamayı geliştirerek bilgisayar versiyonunu da çıkarmıştır. Google Allo PC adı altında çıkarılan bu versiyonun bilgisayar üzerinden erişimi için belirli bir kaç adımın takip edilmesi gerekmektedir. Google Allo bilgisayarda nasıl kullanılır sorusu tarayıcılar üzerinden farklılık göstermekle birlikte çoğu tarayıcıda benzer adımlarla birlikte uygulanmaktadır.

Google Allo PC Kullanımı

Google Allo uygulamasını bilgisayarlarda kullanabilmek için mobil cihazlarda da yüklü olması gerekmektedir. Google Allo uygulaması şuan için yalnızca Android işletim sistemli telefonları destelemekte olup, IOS işletim sistemine ait olan cihazlara da entegre edileceği belirtmiştir.

Uygulamanın bilgisayarda kullanılabilmesi için tarayıcı olarak Google Chrome tarayıcısı gerekmektedir. Uygulamanın resmi web sitesine giriş yapıldıktan sonra kullanıcıdan kod taraması yapması istenmektedir. Bu taramanın yapılması için mobil cihazdan uygulamaya giriş yapılarak sol üst köşede yer alan üç çizgili menü kısmına giriş yapılması gerekmektedir. Alt kısımda yer alan “Web için Google Allo” sekmesi görülürse burada yer alan kod ile bilgisayardan kod taraması yapılarak uygulama kullanılmaya başlanabilmektedir.

Eğer bu sekme görünmez ise kişinin Google hesabını uygulamaya senkronize etmesi gerekmektedir. Bu işlem için de “Ayarlar” üzerinden “Google Hesapları” na tıklanarak senkronize etme işlemine başlanabilmektedir. Bu işlem bittikten sonra “Web için Google Allo” seçeneğinin açıldığı görülecektir. Kod taraması telefonun kamerasıyla birlikte yapılmaktadır. Kod uyuşması yaşandıktan sonra bilgisayar üzerinden Google Allo uygulamasına giriş yapılabilmekte ve sohbet aynı mobil cihaz üzerinden olduğu gibi gerçekleşmektedir. Tarama kodu yalnızca ilk giriş işleminde istenmekte ve diğer giriş işlemlerinde sorulmamaktadır.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir