Kategoriler
Nasıl yapılır

Facebook Listemizdeki Çocukları Uygunsuz İletilerden Nasıl Koruruz?

Facebook, Mark Zuckerberg tarafından 4 Şubat 2004 yılında Harvard Üniversitesi öğrencileri için kurulmuştu. Amacı insanların başka insanlarla kolayca iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını sağlamak olan bu sosyal ağ sitesi ilerleyen zamanlarda tüm dünya tarafından duyuldu ve günümüzün en sık kullanılan sitelerinden birisi haline geldi. İnsanların, başka insanlarla iletişim kurmasının yanı sıra geliştirilerek yazı, fotoğraf, video paylaşma gibi daha birçok özellik eklendi. Peki, Facebook Listemizdeki Çocukları Uygunsuz İletilerden Nasıl Koruruz?

Facebook Nasıl Kullanılır?

Kullanmış olduğunuz elektronik postayla sisteme kayıt olduğunuz da Facebook uygulamasını kullanmaya başlamış oluyorsunuz. Facebook kullanan arkadaşlarınızı listenize ekleyerek onlarla daha kolay iletişime geçebilir ve profiline yüklemiş olduğu fotoğraf, video, yazı gibi içerikleri görebilirsiniz.

Facebook Listemizdeki Çocukları Uygunsuz İletilerden Nasıl Koruruz?

Facebook, büyük küçük herkesin kullandığı bir uygulama olduğu için arkadaş listenizde çocuklarınızın da bulunması gayet normal bir durum. Fakat erişkinler arasında olan şiddet, cinsellik, argo gibi içeriklerin bulunduğu paylaşımlar çocukların psikolojilerini etkileyeceği için onların görmemesi gerekir. Facebook listemizdeki çocukları uygunsuz iletilerden nasıl koruruz? Sorusunun cevabı için yapılacak olan tek şey Facebook listenizdeki arkadaşlarınızı gruplandırmaktır. Böylece paylaşımlarınızı gruplar haline ayırabilirsiniz ve çocuklarınızı etkileyecek paylaşımların onlara görünmemesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemi yapmak içinse Facebook ana sayfasında bulunan ‘keşfet’ kısmının altında yer alan ‘Arkadaş Listeleri’ ve arkasından açılan ‘Liste Oluştur’ bölümüne tıklayınız. Daha sonra oluşturduğunuz listeye ‘çocuk’ adını vererek ileri ki dönemlerde yapacağınız paylaşımların çocuklar hariç diğer arkadaşlarınızın görmesini sağlayabilirsiniz. Facebook uygulamasının bize sunmuş olduğu bu yöntem sayesinde çocuklarımızı uygunsuz iletilerden korumuş oluruz.

Çocukların Facebook Kullanması Doğru Mudur?

İnternet Kurulu’nun yapmış olduğu bir araştırmaya göre çocuklar arasında en çok kullanılan uygulama %99 oranıyla Facebook olarak belirlendi. Ayrıca araştırmaya katılan 9-16 yaş grubu çocukların tamamının Facebook kullanıcısı olduğu da İnternet Kurulu aracılığıyla ortaya çıktı. Araştırmaya katılan çocukların %36’sı Facebook uygulamasından derslerine ve arkadaşlarına zaman ayıramadığı için olumsuz etkilendiğini söylerken %66’sı da olumsuz etkilenmediğini söyledi. Olumsuz etkilenen çocukların %60’ı Facebook yüzünden derslerine zaman ayıramadığını, %24’ü arkadaşlarına zaman ayıramadığını %21 ailesine zaman ayıramadığını %10’u da sosyal etkinliklere zaman ayıramadığını söylerken %17’si de kendi yaşlarına uygun olmayan içeriklerle karşılaştığını belirtti. Tüm bu sonuçlar karşısında bazı aileler çocuklarının Facebook kullanmasını yasakladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir