Kategoriler
Nasıl yapılır

Bilgisayarda Kulaklık Ses Ayarı Nasıl Yapılır?

Ses ayarları nasıl yapılır ?  Konumuzda sizlere bilgisayarın ses ayarları hakkında bilgi vereceğiz. Teknolojinin hızla artması ile beraber hayatımıza giren bilgisayar teknolojisi birçok alanda yenilik ve kolaylık sağlamaktadır. Bilişim teknoloji ile beraber bilgisayar özellikleri ve çevre aksesuarları da değişmektedir.

En çok kullanılan çevre aksesuarlarından olan kulaklık ilk çıktığı yıllara göre teknolojik anlamda birçok gelişme ve değişim göstermiştir. Kulaklığın temel çalışma prensibi olan ses tonlarını kablo ve jak aracılığıyla kişinin direkt kulağına verilmesidir. Kulaklık teknolojisinin gelişmesi ile beraber sadece ses verme değil kişinin sesini kaydetme gibi özellikleri de bürünmüştür.

Ses Ayarları Nasıl Yapılır ?

Ses ayarları bilgisayar ekranında sağ alt köşede bulunan ses simgesinden yapılmaktadır. Ses simgesi üzerine gelin ve sağ tıklayın. Daha sonra “Ses denetimi seçenekleri” seçeneğine tıklayın. Buradan aktif olarak çalışmakta olan ses tüm aygıtları görebilirsiniz. Eğer detaylı olarak ses ayarlarınızı yapmak istiyorsanız. Ses simgesi üzerine gelin ve sağ tıklayarak “Kayıttan yürütme aygıtları” seçeneğine tıklayınız. Bu seçenekten gerekli ayarları yapabilirsiniz.

Kulaklık Ayarı Nasıl Yapılır

Bilgisayarınızda kulaklık ayarı yapabilmek için birden çok alternatif yöntem bulunmaktadır. Bilgisayarda kulaklık ses ayarı nasıl yapılır? Sorusunun ilk cevabı, kulaklığın sahip olduğu özellik ve donanıma göre isterseniz sadece bilgisayarın kendi ayarlarından ya da kulaklık ile beraber gelen kurulum dosyasından veya kurulum CD’si aracılığıyla kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Bilgisayar aracılığı ile yapılacak kurumlar bilgisayarın denetim masası klasörüne girilerek, ses ve denetim özelliklerine tıklanması gerekir. Bu seçenekler arasında ses azaltma, ses yükseltme, sese farklı efektler vermek gibi ayarları yapabilirsiniz.

Ses kaydetme ile ilgili ayarları ise yine aynı ekrandan yapabilirsiniz. Buradaki ayarlar ise kulaklığın ses kaydetme merkezinin çalışıp çalışmadığını kontrol edilmesi şeklindedir. Bilgisayar üzerinden yapılan ayarlar kısa ve basittir eğer kulaklığınızın yanında bir kurulum dosyası ya da bir kurulum CD’si çıktıysa bu kurulum dosyasını kurarak kulaklığınızı bilgisayarınızı tanıtabilirsiniz. Aksi halde kulaklığınızı bilgisayarınıza tanıtılmadığı için kulaklığınız çalışmayacak, verim alamayacaksınız.

Kulaklık tanıtıldıktan sonra program içinde yer alan ses ayarları ile kulaklığı ses tonlarını ve desibeli değiştirebilirsiniz. Kulaklık ses ayarlarını yaparken kulaklıkları çok zorlamamalısınız. Aksi halde kulaklık içerisinde bulunan hoparlör ve bass kısmı dengesiz ses seviyelerinden etkilenerek, arızalar çıkartabilmektedir.

“Bilgisayarda Kulaklık Ses Ayarı Nasıl Yapılır?” için 2 yanıt

Bilgisayarımda ses ayarları bozulmuştu. Teknoloji kullanımından da pek anlamıyorum. Zor yaptım vallahi 🙂

kulaklığı taktığımda bilgisayardan zooma giriyorum hiç bir şey duyamıyorum bıktım her gün bilgisayar sıkıntılarından

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir