Kategoriler
Nasıl yapılır

Araç değer kaybı hakkında bilinmesi gerekenler

Ne yazık ki ülkemiz’de yaşanan trafik kazaları sonucunda binlerce insan hayatını kaybetmektedir ayrıca kalıcı sakatlıklar yaşamaktadır. Yapılan onca çalışmalara rağmen trafik kazalarının önüne maalesef geçilemiyor.

Bununla birlikte yaşanan trafik kazaları sonucunda maddi olarak mağdur olan araç sahibi değer kaybı yaşamasıyla birlikte, fiyatının neredeyse ölü fiyata elinden çıkartmak zorunda kalmaktadırlar.

Araç değer kaybı tazminatı

Bu tür konularda özellikle 1. dünya ülkelerinde araç değer kaybı hassasiyeti oldukça önemli olmakla birlikte aracının gerçek değerinin ödenmesi için gerekli tazminat ödenmesi yapılmaktadır. Ülkemizde ise bu uygulama İnternet’in yaygınlaşmasıyla birlikte duyularak gerekli bilgiyi rahatlıkla bulabiliyorlar.

Herhangi bir yaşanan trafik kazasının ardından meydana gelen hasarın tamiratı sonrasında aracınız kusursuz bir şekilde işçilik görmüş olsa ve orijinal malzeme kullanılsa da yinede aracınız değer kaybedecektir. Kaba tabirle devrik olan aracınız hasar kaydı almasından dolayı sıfır muamelesi görmeyecektir. Aracınızla kaza yapmadan önce ki fiyatı ile kaza yaptıktan sonra ki fiyatı hiç kuşkusuz düşecektir.

Mesela ; aracınızla kaza yapmadan önce mevcut ikinci el değeri 50.000 TL olduğunu düşündüğümüzde, yapılan bir kaza sonrasında ikinci el değeri otomatik olarak 45.000 TL yada değerinden daha düşük rakamlara alıcı bulacaktır. Kaza sonrası yaşanan maddi mağduriyetin giderilmesi için kesinlikle Araç değer kaybı yaptırmanız gerekiyor.

Kaynak : sifiraracal

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir