Kategoriler
Teknoloji

Üretimi Yapılacak Şoförsüz Araçların Üretim Firması Belli Oldu

Araç piyasasının en önemli ve en eski firmalarından olan General Motors yaptığı anlaşmalar sayesinde, piyasada adından söz ettirmeyi başarıyor. Firma yaptığı en son açıklamada tasarım sürecinde olan Cruise Anywhere tasarım sürecini bitirdiğini ve artık üretime geçileceğini açıkladı.

Şoförsüz Araba Nedir?

Gelişen teknolojik şartlar ile birlikte son dönemlerde araba donanımlarında çok farklı donanımlar çıkmaya başlamıştır. Otomatik yanan farlar, otomatik çalışan silecekler, adaptif hız sabitleyici gibi birçok teknolojik donanımlar çıkmıştı. Şu anda yapılan yeni teknoloji ile araçların gprs aracılığıyla ya da kızılötesi ışıklarla, şoförsüz olarak yollarda kullanılması anlamına gelmektedir. Bu araçlar üretilmeye başlansa da, üretilen bu araçları her ülke hemen kullanıma alamayacaktır. Bunun sebebi ise şoförsüz çalışan aracın diğer yollara nazaran daha farklı sistemlerde kurulmuş yollara ve altyapılar ihtiyaç duymasından kaynaklanmaktadır.

Hangi Firmalar Bu Üretimde Yer Almaktadır

Google firması ile başlayan şoförsüz otomobil serüveni birçok teknoloji firmasını heyecanlandırmış ve bu işi yapmak için altyapılarını hazırlamışlardır. Her ne kadar teknoloji firmaları bu işe hevesli olsa da, seri üretim yapabilecek kapasite de fabrikalara sahip olan ve araba sektörüne hakim olan bir firmanın destek vermesi gerekmekteydi. General Motors haricindeki diğer büyük firmalar, yatırımlarını daha farklı araçlarda ve motor seçeneklerinde kullanmaktaydı.

General Motors yaptığı anlaşmalar sayesinde sermayesini, akıllı araçlara yatırmış ve araçların üretiminde, Cruise Automation firması ile ortak olarak çalışmaya başlamışlardır. Aracın her teknik detayının hazır olduğunu belirten firma yetkilileri, araç birçok test aşamasından başarıyla geçerek seri üretime hazır hale gelmiştir dedi. Bunun yanında yaptığı açıklamalarda ise, henüz bu araçları yollara koymanın tam olarak güvenli olmadığını ilerleyen yıllarda daha farklı yollar yapılara bu araçların tam güvenli şekilde sürüşe çıkacağını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir