Kategoriler
Mobil

Yeni Çıkan İphone X Beğenilen Ve Beğenilmeyen Yanları

Apple her yıl olduğu gibi bu yılda modellerine bu yıl yenilerini ekleyip iphone 8, iphone 8 plus ve iphone X modellerini çıkarmıştır. Bu yıl özel olarak çıkarılan iphone X 10. yıla özel olarak çıkarıldığını duyurdu ve bu sayede yoğun emekler vererek yeni modelini çıkardığını ispatladı. Fakat bu yeni tasarımda beğenilmeyen özelliklerden biri olan ekranın üst kısmında bulunan çentik birçok kullanıcı tarafından olumsuz eleştirilere mağruz kaldı. Ekran, aşağıdan yukarı mükemmel görünüm ve görüntü kalitesi sunarken ekranın üst kısmında bulunan çentik diğer telefonlardan (samsung, xiaomi gibi) ayıran özellik olarak akıllarda kaldı.

Çok Önemli Olsa da Olumsuz Etkileri Olabilir

Bu çentikli alanda bulunan ahize ve çeşitli sensörler bu alanda çok önemli işler görüyor olsa da olumsuz eleştirilere neden oldu. Birçok kullanıcı video veya film izlerken bu çentikli alanın olumsuz etkilere sebep olacağını öne sürdü. Görüntü kalitesi mükemmel fakat o çentik yüzünden görüntünün tamamını görememekten şikayetçi olan kullanıcılar şikayetlerini haklı olarak dile getirdiler. Çeşitli uygulamalar, internet gezintileri sırasında da rahatsız edici olan bu çentik ileride de yeni sorunlar doğuracağını gösterdi.

Face ID teknolojisiyle büyük bir adım atılmış olsa da bu çentik sorunu bu teknolojinin önüne geçmiş gibi görünüyor. Bazı insanlar bu çentiği beğenmiş olsa da, yüksek miktarlarda paralar verilerek alınacak olan bu cihazların görüntünün tamamını izleyemeyeceğiniz bir cihaz olduğunu da akıllara getiriyor. Kullanıcılar bu tasarımı yaparken çıkıntı bulunan yere, küçük bir çerçeve eklenince daha kullanışlı hale geleceğini savunurken, tasarımcılar ise bu tasarım için uygulama veya yazılım yazmada oldukça zorlanacağa benziyor.

Apple’ın ekran teknolojisine ayak uydurayım derken attığı bu yanlış adım beklenen çıtayı görüldüğü üzere biraz düşürmüşe benziyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir