Kategoriler
Mobil

Xiaomi Kablosuz Şarj Desteğine Geçiyor

Akıllı telefonlarında yer verdiği tasarımlarıyla adını altın harflerle kazıtmayı başaran markalardan biri olan Xiaomi, son olarak Mi Note serilerinde ortaya koyduğu tasarımlarla dikkat çekmişti. Bir yandan cam kasa kullanımına devam eden bir yandan da çerçevesiz modellerin üretimine devam eden markanın, tüm bunlarla beraber önemli bir noktada ise eksik kaldığı görülüyor. Markanın en büyük eksikliklerinden birisi kablosuz şarj. Bu zamana kadar modellerinde tasarım olarak uygun bir teknoloji olmuş olsa da doğrudan kablosuz şarj desteğini açmayan Çinli teknoloji devinden beklenen hamle ise sonunda geldi. Yeni hamleye göre bir sonraki telefonda kablosuz şarj desteği yer alacak.

Xiaomi Kablosuz Güç Konsorsiyumu Üyesi Oldu

Akıllı telefon devinin son olarak kablosuz şarj teknolojileri konusunda kilit taşı olan Kablosuz Güç Konsorsiyumu’na yani Qi kablosuz şarj prosedürlerine katıldığı ortaya çıktı. Henüz yeni gerçekleştirilen katılım sonrasında Xiaomi’nin kablosuz şarj kullanması konusunda bir engel kalmadığı da ortaya çıkmış oldu. Bundan sonraki modellerinde kablosuz şarj desteğini kesin olarak vereceği düşünülen markanın, belirleyeceği standartların nasıl olacağı ise soru işareti.

Xiaomi Kablosuz Şarj

Muhtemelen yeni işlemci yongasının da bir getirisi olacak olan kablosuz hızlı şarj teknolojisini göreceğimiz akıllı telefon ise Mi 7 olacak. Şimdiden hazırlıkları devam eden yeni telefonun, kablosuz şarj konusunda ne gibi ayrıcalıklar sunacağının yanı sıra genel performansının nasıl olacağını da merakla beklemekteyiz.

Şimdilik Mi 7 olarak gelecek yeni akıllı telefonların sistemsel özelliklerini bilmek mümkün değil. Fakat Mi 6 modelinden yola çıktığımızda, oldukça başarılı bir akıllı telefon modeli bizleri bekliyor olacak. Telefonlar hakkında yeni detaylar gelmeye devam ettikçe, sitemizden aktaracağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir