Kategoriler
Mobil

Samsung Galaxy S6 Edge Plus’da Yaşanan 6 Potansiyel Sorun ve Çözümleri

Samsung tarafından 2015 yılında çıkan çok önemli özellikleri olan bir amiral gemisi telefondur. Telefon kullanıcıları telefonu aldıktan 1-2 ay sonra genelde bazı sıkıntılar yaşamasını bildirmesinin ardından birçok sıkıntısı olduğu ortaya çıktı. Tabii hepsi çözülemeyecek durumlar değil belirteceğimiz sorunların çözümlerini okuyarak problemden kurtulabilirsiniz.

Performans Sorunları

Performans sorunu çoğu marka ve modelde kullanıcıların şikayet ettiği bir durumdur. Genelde bu durumda telefon yavaşlar, telefonda takılmalar ve kasmalar olur. Bu durumu düzeltmek için birçok yol vardır. İlk yolumuzda telefonumuzun önbelleğini temizliyoruz. İlk olarak telefonu kapatın ve ardından Samsung logosunu ekranda görene kadar güç düğmesine, ana ekran tuşuna ve ses kısma düğmelerine aynı anda uzun süreli basın.

Açılan ekrandan sonra tuşları bırakın ve ses açma kapama tuşları ile ”Önbellek bölümünü temizle” seçeneğine getirin ve onaylayın. Tamamlandıktan sonra telefonu yeniden başlatın. Bir diğer yol ise canlı duvar kağıdı kullanıyorsanız devre dışı bırakın ve başlatıcıyı değiştirin. Son olarak ise ayarlardan animasyon seçeneklerini telefonun performansı için en düşük duruma getirin.

Pil Ömrü Sorunları

Bu adımda ilk olarak yapmamız gereken telefonun piline kötü yönde etki eden uygulamayı bulmak olacaktır. Bunun için ayarlardan pil ile ilgili bölüme giriyoruz. Pil bölümündeki kategorilerden uygulamaları bulup seçiyoruz. Açılan listeden sorunlu uygulamayı bulunduğunuzda onu kaldırın ve sorunun ortadan kalkıp kalkmadığını kontrol edin.

Telefonu güvenli modda yeniden başlatın. Önce telefonu kapatın ve ardından sesini kapatana kadar sesi kısma ve güç düğmesine basın. Sadece güç düğmesini serbest bırakın. Ekranda çıkan güvenli modu görene kadar birkaç saniye bekleyin ardından ses kısma düğmesini bırakın. Telefonu bir kez yeniden başlatın. Animasyon efektlerini azaltın ve canlı duvar kağıtlarını devre dışı bırakın.

GPS Sorunu

Kullanıcılardan bazıları ise GPS seçeneği açık olsa da kendi konum bilgisini doğru alamadıklarından dolayı sorun yaşıyor. Bu durumda ise yapmamız gereken ayarlar ardından konum bölümünden konumun açık olup olmadığına bakın ve açık olduğundan emin olun. Bir diğer önemli husus ise konum doğruluğu yüksek olması seçeneğinin aktif olmasıdır.

Çalıştırmayı Durdurma Sorunları

Telefonu kullanırken bazen bazı uygulamalar çalıştırmayı durdurur. Bu tür bir durumda ilk olarak telefonu yeniden başlatın. Ardından telefonunuzu yeniden güncelleyin ve son adım olarak sorun olan uygulamayı tekrar yüklemeyi deneyin.

Bluetooth Sorunları

S6 Edge’in bir başka sorunu ise Bluetooth ile bağlanamamak veya zayıf bağlantıdır. Bu durum için yapmamız gereken ilk olarak Bluetooth’u yeniden başlatmak ve sorunu kontrol etmek. Çözülmediyse ayarlardan Bluetooth’a girin ve cihazı seçin çıkan uyarıdan ”Cihazı unut’ butonuna basalım. Son olarak tekrardan cihazları arası bağlantı kurun.

Wi-Fi Sorunu

Telefonumuzu yeniden başlatıyoruz. Yönlendirici ve modemi fişten çekerek ya da tekrar takarak yeniden başlatın. Fişi yeniden takmadan 40-50 saniye beklemenizde fayda var. Bu iki yöntemden bir sonuç alamazsanız ayarlardan kablosuz ağı unutarak Wi-Fi’ye tekrar bağlanmayı deneyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir