Kategoriler
İnternet

Halka Açık iOS Beta Nasıl Yüklenir?

2007 yılında Apple’ın ilk önce iPhone için geliştirdiği iOS, daha sonraki zamanlarda iPod Touch ve iPad’de de kullanılmaya başlandı. Kurucusu ise bilindik üzere Steve Jobs’tur. İlk mobil işletim sistemi IPhone OS1 idi. Zaman ilerledikçe yeni sürümleri oluşmaya ve kullanılmaya başlandı. Tabi her sürüm, her telefona uymayabiliyor, öncelikli aşama telefonun bu beta sürümlerinden herhangi birini desteklemesidir.

Genel Beta Yükleme

Beta yükleme IPhone ve iPad üzerinde oldukça kolaydır. Apple cihaz varsa, bu cihazın Apple ID hesabı bulunmalıdır. Bu hesaptan Apple Beta yazılım programına ulaşılır. Yani beta yazılım programına kaydolmak için Apple ID kimliğini girmek gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra pek çok seçenekte beta programları ekranda gözükür. iOS ile ilgili işletim sistemi tercih edilir. Zaten hemen sonrasında bir klavuz açılıyor. Her şeyden önce cihazında genel beta programına kayıt olmuş olması lazım.

Önemli Bazı Detaylar

Bu beta yazılımıdır. Doğal olarak bu yazılımı kurarken, veri kaybı, bilgilerin eksilmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için, yeni yazılıma geçmeden hemen önce bilgilerin yedeklenmesi gerekir. Yedekleme işleminden sonra iPad ve IPhone kullanıcıları, beta sürümünü yüklemek için otomatik olarak profil ayarlarına yönlendirilirler. Yükleme bitince cihaz yeniden başlamak için uyarı verir.

Bu uyarıya tamam denmelidir ve cihaz yeniden başlatılır. Cihaz yeniden başladığı zaman sürümün yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için ayarlar alanına gidilir. Bu bölümden sonra yazılım güncellemesi kısmı seçilir. Burada en sonda bulunan güncelleme indirilecek ve son beta sürümü yüklenecektir. Son sürüm olan iOS 13 Public Beta’nın kurulumu için telefonlarda veya diğer cihazlarda en az 4 GB’lik alanın olması gerekiyor.

Aynı zamanda çok iyi bir internet bağlantısı gereklidir. İndirme süresinin çok uzun olmaması için bu internet bağlantısı hızlı olmalıdır. Şarj durumu da %50’nin üzerinde olmalıdır. Dezavantaj olarak telefonların batarya ömürleri kısalabilir, çökmeler olabilir. İşte bu sebeple yedekleme yapmak çok önemlidir, çünkü beta programları kaldırılabilir ve telefon eski sürümüne geri dönebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir