Kategoriler
Mobil

Play Store Depolama Alanı Güncellemesi Geliyor

Android için ev sahibi konumunda olan platform Play Store, bir süredir değişim içerisinde. Yeni akıllı telefon sürümü olan Android 8.0 yayına girdikten sonra hızlanan güncellemelerle beraber uygulama marketinin çok daha kararlı bir hale getirilmeye başlandığı da açıklanmıştı. Özellikle platformun görsel olarak iyileştirildiğini ve casus yazılımlara karşı önlemler alındığını görüyoruz.

Uygulama içerisinde yer alan casus yazılımların tamamen önlenmesini sağlamak adına kapsamlı çalışmalar yapan Google’ın yeni bir güncellemesi daha ortaya çıktı. Bu kez yine işleyişle alakalı bir güncelleme geldiğini ekleyerek devam edelim. Peki, güncellemenin detayları neler? Bu kez uygulama nasıl değişecek?

Play Store Bilgi Sisteminde Değişiklik

Söz konusu yeni güncelleme sonrasında uygulamaların gösterimlerinde ve uygulama bilgilerinde bir değişiklik durumu söz konusu olabilir. Yeni güncelleme sonrasında kullanıcıların, uygulamaların doğrudan depolama alanını görmeleri sağlanacak.

Şu an için uygulamaların tam adının yazılması durumunda da gösterilen ve uygulama simgesinin hemen aşağısında yer alan depolama alan bilgisi artık doğrudan uygulama simgelerinin altında yer alacak ve bu bilgi tüm uygulamalar için verilecek. Asıl önemli olan nokta ise bu uygulamanın başka bir özelliği işaret etmesi. Zaten depolama alanı konusunda farklı çözümler sunmaya başlayan Google’ın, bu güncellemesinden sonra uygulamaların depolama alanlarıyla ilgili olarak düzenlemeler yapmasının mümkün olduğu belirtiliyor.

Tabii ki güncellemede henüz bu konuda çok detaylı bilgiler elde edilemiyor. Fakat kesin olan bir bilgi var ki depolama alanında bir değişiklik durumu ile karşı karşıya kalabiliriz. Uygulamaların kapladıkları alanlarla ilgili bilgilendirme bölümünde bir değişiklik durumu veya güncellemenin ne zaman yayınlanacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Play Store nasıl değişecek? Göreceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir