Kategoriler
Teknoloji

Face ID Çok Daha Başarılı Bir Koruma Sistemi Olacak

Bu hafta en çok konuşulan teknolojilerin başında Apple’ın yeniz yüz tanıma sistemi geldi. Markanın iPhone X modelinde kullandığı ana fonksiyonlardan biri olarak dikkat çeken yüz tanıma teknolojisinin sunduğu artılar ise bir hayli konuşulmuştu. Bir kere söz konusu teknolojinin parmak izi sensörlerini bile geride bırakmış olması Apple’ın iddiasını ortaya koyuyor. Face ID olarak tanıdığımız yeni güvenlik sisteminin aslında beklenen değerlerden çok daha başarılı olduğu da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Son olarak yüz tanıma teknolojisinin nasıl devre dışı bırakılacağı konusunda açıklama geldi. Doğrudan Apple tarafından bir maile cevap verilmesiyle ortaya çıkan yeni detaya bakalım.

Face ID Kapatılabilir

Aslında bir nevi güvenlik önlemi olarak değerlendirebileceğimiz yeni sistemle beraber kullanıcıların istedikleri an Face ID teknolojisini kapatabilecekleri ortaya çıktı. Geçici bir süre içinde olsa kullanıcıların Face ID teknolojisini kapatmak için yapması gereken ise her iki tarafta yer alan fiziksel tuşlara basmak olacak. Yani telefonu elinize alıp sıktığınız zaman ve fiziksel tuşlara aynı anda bastığınız zaman yüz tanıma teknolojisi belli bir süre için devre dışı kalıyor.

Face ID

Tabii ki bunun geçici bir süre için kullanılan bir sistem olduğu belirtiliyor. Yani bir süre sonra yüz tanıma sistemi otomatik olarak yeniden devreye giriyor. Bir güvenlik önlemi olarak sunulan Face ID kapama sisteminin detaylarını telefonlar çıkış yaptığı zaman görmemiz mümkün olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir