Kategoriler
Mobil

Note 8 ekranı bir ilk gerçekleştirdi

Note 8 ekranı bir ilk gerçekleştirdi. Samsung ardı ardına çıkardığı akıllı telefonlar ile pazarın lideri olduğunu gösterirken yeni modelleri de yapılan testler ile bunu hak ettiklerini adeta resmileştiriyor. Galaxy S8’in ardından çiçeği burnunda telefonu Note 8 mobil telefonlarda ilk kez en iyi ekrana sahip A+ derecesini almayı başardı.

Bundan bir kaç öncesine kadar çıkardığı S8 ile büyük ses getiren Samsung yeri göğü sallamaya Note 8 ile devam ediyor. Display Mate tarafından en iyi ekranına sahip mobil cihaz seçilen S8 tahtını yeni sahibi olan Note8’e bıraktı. Note 8 sadece S8’in yerini almakla kalmadı en iyi ekrana sahip A+ derecesine ulaşan ilk akıllı mobil cihaz olma özelliğini elde etmiş oldu.

Süper ekran Note 8

Note 8 ile ilgili raporda en dikkat çekici özelliklerinden birisi ekran parlaklığı hakkında idi. S8′ e göre ekran parlaklığı %22 daha fazla olacağı ve özelliğin kullanıcıyı rahat ettirecek batarya ömrünün artı kazanç sağlayacak olmasıydı.

6.3 inç’lik bir ekrana sahip olan Note 8 ile S8’in otomatik ekran parlaklığı açıldığında farkın bariz bir şekilde görülmesi ile Note8’in ekran parlaklığının daha yüksek olduğu kendini göstermektedir. Süper ekran olmasının diğer bir özelliği ise Display Mate raporuna göre Note 8 ‘in daha yüksek doğal renk gamına sahip olması ayrıca yüksek ortam ışığı ayarında iken S8’e göre daha iyi renk üretebildiğini söylüyor. Note 8 de renk doğruluğunda, görüntü açısı, görüntü işlemcisi ve performans ile güç tasarruf modlarında ciddi iyileştirmelerin olduğu ortaya çıkıyor. Bu rapora göre Note 8 hem dış görselde ekran iyileştirmesini ciddi anlamda iyileştirmiş hemde arka planda iyi işler çıkarmış.

Türkiye pazarına girmesine az bir süre kala en iyi ekran ödüllü Note 8 bir çok özelliği ile kullanıcılardan artı puan alacağı kesin gibi gözükmekte. Fiyatı ile belki tartışılsa da akıllı telefonu heyecan ile bekleyen A+ ödüllü ekranlı Note8’e sahip olmak isteyen bir çok kişi olduğunu tahmin edebiliyorum.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir