Kategoriler
Mobil

HTC Giderek Daha Kötüye İlerlemeye Başladı

Bir dönem akıllı telefonların en çok satan markalarından biri olan HTC, Samsung ve Apple’ın yükselişine karşı ataklar yapamadı. Özellikle son dönemde markanın, sanal gerçeklik teknolojisine önem vermesi ve akıllı telefon teknolojisinden uzaklaşması, bu alanda sıkıntılı bir durumun içerisine girmesine neden olmuştu. Giderek kaybolan popülaritesiyle gündem olan HTC, son açıklanan satış rakamlarında da zarar etmişti.

Bu süreçte akıllı telefon devinin bel bağladığı model ise HTC U11 akıllı telefonları oldu. Geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan akıllı telefon iPhone 7 Plus modelinin bile önünde bir performans ortaya koydu. Fakat bu değerlere rağmen marka, satışlarının düşmesinden kurtulamadı.

HTC Yine Kötü Gidiyor

Markanın yeni akıllı telefonlarında yer alan teknolojiler sayesinde, bu kez öne çıkacağı ve çok satan markalardan biri olmayı başaracağı düşünülüyordu. Fakat gelişmeler bu şekilde olmadı. Kendi vatanı olan Tayvan genelinde bile markanın yeni akıllı telefonlarının satışının geri planda kaldığı ve Oppo tarafından geçildiği açıklandı. Zarar eden marka, bu sonuçlara göre zarar etmeye devam ediyor. Pazarlama kısmında mı? Yoksa fiyat konusunda mı? Bilmek oldukça güç ama HTC U11 akıllı telefonları da istenen satış rakamlarına yaklaşamadı bile.

HTC

Bu rakamlarla beraber kendi ülkesinde Oppo R11 modellerinin gerisinde kaldığı görülen teknoloji devinin yine zarar edebileceği de belirtiliyor. Bir dönem en başarılı markalardan biri olan ve açıkçası Android kullanıcılarından biri olmasına karşın, şu an gelinen noktada markanın işi oldukça zor gibi gözüküyor. Akıllı telefon devinin nasıl adımlar atacağını göreceğiz. Fakat yeni bir model yerine farklı stratejilerin planlandığını da ekleyelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir