Kategoriler
Mobil

Nokia 7 tanıtımı gerçekleşti!

HMD Global tarafından düzenlenen etkinlikle birlikte Nokia 7 tanıtımı gerçekleşti. Android işletim sitemine geçmesinin ardından hızla seri şekilde telefon çıkaran HDM Global, son olarak yeni model olan Nokia 7 modelinin özellikleri de belli olmuş oldu.

Nokia 7 özellikleri

Corning Gorilla Glass teknolojisini kullanarak arka tasarımını cam yaptığını görmekteyiz.  7000 serisi alüminyum kullanarak cihazın yan çerçevelerine işlenmiş durumda ve kıvrımlı bir tasarıma sahip olduğunu da söyleyelim. Tasarım konusunda şık ve sağlam görünen yeni Nokia, IP54 sertifikası alarak suya karşı önlemlerde sadece su sıçramalarına karşı serfitika olduğunu hatırlatalım.

1080p Full HD çözünürlük sunan telefon 5.2 ekranı ve IPS LCD panel kullanmaktadır. 4 GB veya 6 GB Ram seçenekleri bulunan cihazın, 64 GB depolama alanı ile kullanıcıya sunulacak. Ayrıca microSD kart desteği sunan cihaz artırılabilir hafıza seçeneği sunuyor. Snapdragon 630 işlemcisi ile gelecek olan cihazın kamera özellikleri de kullanıcıyı memnun edecek nitelikte. 16 MP arka kamerası F/1.8 diyafram değerine sahip iken ön kamera ise 5 MP çekim alanı sunarak F/2.0 diyafram değerine sahip.

Bağlantı seçeneklerine göz attığımızda GPSUSB Type-Cbağlantı noktası olduğunu görüyoruz. Yeni nesil 802.11acBluetooth 5.0 desteği sunan cihaz, NFC ve LTE Cat 6 bağlantı desteğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Üstelik cihazda  3.5 mm kulaklık girişi bulunduğunu da belirtelim. Parmak izi sensörü ise cihazın arka kısmına konumlandırılmış durumda. Kutu açılışında Android 7.1.1 Nougat sürümü ile alıcılarını selamlayacak olan cihazın kısa bir süre içerisinde  Android Oreo güncellemesi gelmesi bekleniyor.

Nokia 7 batarya kapasitesi ise 3,000 mAh gücünde olduğunu belirtelim. Üstelik cihazda hızlı şarj desteğide bulunmakta. İki farklı renk seçeneği ile gelecek olan cihazın siyah ve beyaz olmak üzere satışa sunulacak. İlk olarak 24 Ekim itibariyle Çin’de satılacak olan cihazın 4 GB RAM‘e sahip olan modeli 377 dolardan satılacakken 6 GB RAM bulunduran model ise 407 dolardan raflarda yerini alacak. Nokia 7 Türkiye!de ne zaman satılacağına dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir