Kategoriler
Donanım Haberleri

Samsung 8 nm chipset üretimine son noktaya geldi

Samsung bu gün yapmış olduğu açıklamada yeni çip üretimine geçileceğini ve bu yapılan çip’lerin ise 7 nm ile 10nm’lik çip’lerin arasında olmayan 8 nm çip olduğunu açıladı. Şirket tarafından bugün yapılan açıklamayla birlikte şirketin 8nm’lik çipsetlerin seri üretimine başlamak üzere olduğu duyuruldu. 8nm’lik bu çipsetler 7nm ile 10nm’lik çipsetlerin arasındaki boşluğu doldurma amacıyla üretiliyor.

ÇİP’LERİN ÖZELLİKLERİ

Samsung’un yapmış olduğu yenilik ile cip üretimi konusunda yeni bir adım daha atmış oluyor 8 nm finfet olarak adlandırılan cip en büyük özelliklerinden biri ise boyutları boyutlarının küçük olması nedeniyle cihazlar içindeki yer kaplama olayı 10nm’lik çipsetlerin kaplamış olduğu yer ile 8nm kaplamış olduğu yer farkı olarak %10 daha fazla yer kaplıyor.

Ayrıca 8nm çipler güç tüketimi konusunda da oldukça cimri. 10nm çip’e gre %10 daha az güç tüketimi sağlıyor buda daha uzun batarya kullanımış anlamına geliyor. Samsung’un diğer bir açıklaması ise, Qualcomm’ubir müşteri gibi gördükleri ve 8nm’lik çipsetlerin seri üretimden sonra istenilen şirketlere sevkıyat işleri yapabileceklerini açıkladı.

Samsung ayrıca 7nm’lik çip’lerin üzerinde çalışma yaptıklarını ve bu çip ‘lerin ise 2018 yılında piyasalarda olacağını açıklamasını yaptı.

TEKNOLOJİHABERİM.NET

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir