Kategoriler
Mobil Teknoloji

iPhone X ekranında yeşil çizgi sorunu

iPhone X ekranında yeşil çizgi sorunu ile ilgili haberler gündeme geliyor. Yeni akıllı telefonlarda, özellikle amiral gemilerinde görülen bu sorunun nedeni merak ediliyor.  Ekranın sağ ve sol kenarında oluşan bu çizgiler bir süre sonra kaybolabiliyor.

İnternette yayınlanan bir kaç telefon görüntüsünden sonra aynı şikayetler gelmeye başlayınca sorunun ne olduğu hakkında yorumlar yapılmaya başlandı. Özellikle iyi marka ve modellerde yaşanan bu sorun, kullanıcıları endişelendirecek cinsten. Bu çizgiler ile telefonunu kullanan kişiler olabilir ancak bir süre sonra büyük sorunlara neden olabilir.

Yeşil çizgi sorunu hakkında fikir yürüten yazılımcılar ve donanımcılar bunun elektrik arızasından kaynaklanabileceğini söylüyorlar. Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan bu sorun Galaxy S7 Edge modelinde gündeme gelmişti. Samsung tarafından yapılan açıklamada bir donanım sorunu olduğunu ve bu durumdan etkilenen birimlerin değişmesi gerektiğini açıklamıştı.

İphone X tarafında da aynı sorunların gündeme gelmesi ile birlikte kullanıcılar ekran resimlerini internette paylaşmaya başladılar. Böyle bir sorun yaşamanız halinde Apple’ın teknik servisleri ile iletişime geçerek sorunu bildirmenizi öneririz. Muhtemelen telefon değişimi ile bu sorun halledilecektir. Bu sorunla karşılaşan kullanıcıların telefonlarının yenilendiği ifade ediliyor.

 

 

 

 

“iPhone X ekranında yeşil çizgi sorunu” için 4 yanıt

Böyle sorunların olması ilginç gerçekten. Ama Apple sonuçta, değişim yapar sorunu çözer 🙂

Umarım benim aldığım İphone’da bu sorun yaşanmaz. Değişim olsa da hoş değil. O kadar para veriyoruz 🙂

iphone x yeşil çizgi sorunu olduğunu ilk defa duyuyorum, çok şaşırdım gerçekten. Sanırım donanım hatası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir