Kategoriler
Mobil

Huawei yeni modeli yapay zekalı mı?

IFA etkinliğinde tanıtımı gerçekleştirilecek olan Huawei’nin geleceğe yönelik önemli bir açıklama yapacağı biliniyor. Tanıtımı yapılacak olan akıllı mobil ile ilgili akıllardaki soru bu modelin yapay zekaya sahip olup olmayacağı.

Akıllardaki soruyu doğrulayan bir tweet Huawei den geldi. Atılan tweet de geleceğin akıllı olup olmadığı sorusunu yöneltti. Bu sorunun cevabını muhtemelen yine Huawei’nin kendisi 2 Eylül tarihinde düzenlenecek olan IFA 2017 etkinlikte verecek. Peki bu tweet’in altında yatan gelecek ile plan ne olabilir sorusu akılları karıştırdı. Yoksa Huawei yeni akıllı telefonu yapay zekaya mı sahip olacak.

Huawei süper akıllı telefonu yapay zekaya mı sahip

İşte bu sorunun yanıtını aslında Huawei Ceo’su  Richard Yu vermişti. Yu geçtiğimiz Kasım ayında bahsettiği “ Süper akıllı telefon” diyerek nitelendirdiği cihaz  2 Eylül de karşımıza mı çıkacak.

Huawei bir süredir üzerinde çalıştığı yapay zeka odaklı uygulama işlemcisi kullandığı ve işlemciyi CPU ve GPU  ile birlikte tek bir çip sette birleştirdiği belirtilmekte. Bu sayede yapay zeka odaklı akıllı telefon ile insan gözünün kulağının burnunun ve vücudun ve zihnin yapabilecekleri ötesinde daha ileri seviyede yapabilen bir cihaz olabileceği söylenmekte. Tabi bütün bunların olmasını düşünmek akıl karı değil ve hiç bir şeyin anlaşılmadığı da apaçık ortada.

Huawei 2 Eylül tarihinde ayrıca Huawei Mate 10 ve Huawei Mate 10 Pro ile karşımıza çıkarken süper akıllı cihazın da açıklamasını yapacaktır. Konuyla ilgili çok fazla detay olmaması bizimde şimdilik aktaracaklarımızı sınırlamaktadır. Huawei’nin planları söz konusu tarihte tüm detayları ile gün yüzüne çıkacağından bizde bu tarihi beklemek zorundayız.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir