Kategoriler
Mobil

Huawei Rakiplerini Yakalamaya Başladı

Akıllı telefon dünyasının yükselen yıldızı olarak değerlendirilen nadir markalardan biri olan Huawei, son dönemde çok sık yeni model akıllı telefonlar duyurmaya başladı. Yeni seri akıllı telefonlarında ise markanın çok geniş bir ürün yelpazesi sunduğunu da söylemek gerekiyor. Hem amiral gemisi modelleri hem orta segment seriler hem de giriş seviyesi modelleri bir bir piyasaya sürülüyor. Böylelikle marka en büyük rakipleriyle sadece amiral gemisi üzerinden değil her sınıfıyla mücadele ediyor. Bu noktada markanın en büyük rakiplerinden birisinin ise Apple olduğu biliniyor. 2017 yılı için son paylaşılan bilgiler ise iki marka arasında Huawei’nin istediğini almaya başladığını gösteriyor.

Huawei Neredeyse Apple’ı Yakalayacak

Paylaşılan son verilere göre Huawei bu yıl 38 milyon telefon satışına ulaştı. 38 milyon telefon satışıyla beraber geçen seneye göre %20 oranında artış sağlandığı da açıklandı. Geçen seneye oranla beklentilerin çok daha üzerinde artış elde eden markanın, yeni seri akıllı telefonlarının da bu durumda oldukça etkili olduğu belirtiliyor. Bununla beraber Huawei’nin en büyük rakibi olan Apple’ın ise sadece %7’lik bir yükseliş elde ettiği ve 41 milyon akıllı telefon satışı yaptığı belirtiliyor.

Huawei

Haliyle Çinli teknoloji devinin Apple’ı yakaladığı düşünülüyor. Bu noktada en önemli modelin Mate 10 serisi olacağı da verilen bilgiler arasında. iPhone 8 serisine karşı Mate 10 başarılı olacak olursa, Çinli teknoloji devi sonunda Apple’ı geçebilir. Yine de otoritelerden yapılan açıklamalara göre bu şekilde devam etse bile sıralamanın değişmesi biraz zaman alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir